Citești in: 3 minutePregatind interviul cu George, mi-am adus aminte de primul meu contact cu pescuitul la 8 ani – am mers cu tata intr-o dimineata la ora 6:00 rupta de somn dar nerabdatoare sa prind „pestele cel mare” pe balta din Vlasin. Mi-aduc aminte si acum ca la prima incercare am dat cu undita intr-un tufis, s-a prins undita, momeala, totul pe acolo si dupa vreo jumatate de ora de chin pentru tata, m-a supus la testul rabdarii si mai ales al tacerii ca „altfel nu vine pestele” 🙂 Intr-un final am reusit sa prind un peste – foarte mic ce-i drept dar pentru mine a fost wow dupa cateva ore de pescuit sau mai bine zis de asteptare.
Comparand cu domeniul HR si mai ales cu recrutarea, sa prinzi „pestele cel mare”, adica sa gasesti acel candidat wow pentru jobul tau este la fel de challenging ca si in pescuit – trebuie sa ai foarte multa rabdare, perseverenta, sa ramai concentrat pe scopul tau si sa fii convins ca vei reusi.
La fel a fost si George Dragne care a adunat toate experientele de munca si de viata si le-a pus in scopul unei pasiuni din copilarie, deprinsa de la tatal sau. Pasiune care a avut o prima varianta cunoscuta sub denumirea de: hartapescar.ro si ulterior a devenit un start up atragator pentru investitori, cea mai recenta investitie fiind de 30 000 euro.
Sa vedem ce inseamna proiectul pentru George:
1. Care sunt ingredientele unui start up de succes sau care se dorește a fi de succes ?
In ultimii ani am fost mai conectat ca oricand cu mediul de startup si am incercat sa gasesc ingredientele succesului crezand ca ideea mea este totul, lucru care mi-a fost spulberat in foarte scurt timp. Orice idee nepusa in practica are o valoare nula. Este ca si cum nu ai avut nicio idee. Exista vesti bune si vesti mai putin pune in privinta ingredientelor de succes. Vestea buna pentru cei care cauta ingredientele magice este ca asa ceva chiar exista. Vestea mai putin buna este ca exista unul singur care se numeste „executie”.
Cu alte cuvinte este vorba de abilitatea anteprenorului de a transpune idei in fapte. Exista sute de ingrediente ne-general valabile, dar din care se pot face o multitudine de business-uri de succes care nu vor fi identice. Este ca atunci cand vrei sa gatesti o mancare buna. Pentru o mancare buna ai nevoie de foc (sau de o sursa de caldura). Caldura este „instrumentul general valabil”. Dar in functie de ingredientele pe care le alegi poti produce o multitudine de retete bune. Desigur, daca ai folosit bine „sursa de caldura”.
2. Ce facilitați, avantaje le oferă pasionaților de pescuit interacțiunea cu Fishpointer?
Fishpointer este o aplicatie care utilizeaza harti electronice si instrumente de socializare pentru a oferi pescarilor ultimele informatii din locurile lor preferate. Cu Fishpointer pescarii vor putea explora mii de locatii destinate pescuitului, vor putea socializa si vor putea urmari inteligent capturile.
3. Ce ai preluat din fiecare experienta de muncă si te ajuta in actualul proiect?
Am avut experiente de munca in mediul corporatist, dar si in alte doua companii mai mici. Fara a pretinde ca urmatorul lucru reprezinta o reteta de succes, consider ca experienta in mediul corporatist poate fi extrem de benefica oricarui anteprenor. O corporatie iti dezvolta simtul pentru profesionalism, o atitutide pro-disciplinata si capacitatea de executie – lucruri de care ai nevoie in dezvoltarea business-ului propriu.
4. Menționai intr-un articol recent extinderea la nivel international. Cu ce se deosebește Fishpointer de concurenta ?
Atunci cand cautam informatii pentru o partida de pescuit in general incepem cu locul, apoi cautam tehnici, momeli, dar am vrea sa stim ce functioneaza cel mai bine la locatia aleasa de noi. Pentru a afla toate aceste informatii unii pescari folosesc grupurile de Facebook, forumurile de pescuit, Google, YouTube, etc. Informatia este rareori bine structurata, iar trecerea timpului o face uneori irelevanta. FIshpointer este o platforma special conceputa pentru pescuit, dotata cu un motor de cautare special conceput pentru nevoile pescarului si cu posibilitatea de a primi notificari instantanee imediat ce sunt adaugate informatii noi in locatiile urmarite. Fishpointer este o platforma de cautare si socializare dedicata pescarului si pescuitului, ceea ce o face unica in lume.
5. Îți propui sa ajungi si la publicul pentru care Internetul nu este o opțiune si daca da cum faci asta?
Fishpointer este o platforma online. Nisa careia ne adresam sunt pescarii conectati la Internet fie prin intermediul calculatorului, fie cu ajutorul telefonului mobil.
6. Care este cel mai mare vis al unui pescar ?
Sa prinda pestele cel mai mare 🙂
7. Unde te vezi peste 5-6 ani?
Imi doresc foarte mult ca visul dezvoltarii Fishpointer sa devina realitate, iar aplicatia la care lucrez impreuna cu echipa in acest moment sa poata fi numita peste 5-6 ani „The world fishing map”.
Multumesc si mult succes George in ce ti-ai propus ! Tuturor celor care aveti pasiuni – gasiti o cale sa le impliniti pentru a nu regreta mai tarziu ceea ce nici macar nu ati incercat !
*Alege Legea Drepturilor de Autor in locul plagiatului !
* Pozele sunt din arhiva personala a lui George pentru care am avut acordul utilizarii