Cash flow de HR

Citești in: 2 minute

Finance-ul si HR-ul nu prea s-au înțeles mulți ani pentru că fiecare avea o preconcepție negativă despre celălalt – finance-ul socotește, tace chitic și la sfârșit deschide cutia Pandorei în timp ce Hr-ul vorbește destul de mult, ambalează cutia și o dă mai sus la board.

Rezultatul – unii te bagă în sperieți și ceilalți te relaxează, îți oferă câteva ședințe psihologice gratuite. Pentru a evita o dublă personalitate la CEO, ca efect al extremelor, s-a decis întâlnirea celor 2 parteneri. S-au uitat urât amândoi dar în virtutea unui scop comun – acela de a susține strategia organizației și-au dat întâlnire – unul a venit cu 3 calculatoare de birou (socotit, verificat, re-controlat), 1 preche de ochelari si 1 lupă, 6 Excel-uri pe laptop și celălalt cu Power Point despre importanța resursei umane, zâmbetul pe buze și bagajul de nemulțumiri al angajaților, managerilor, femeii de serviciu etc.

Mediator nu s-a băgat nimeni că le-a fost teamă, prea sunt departamentele acestea înverșunate !  Vine întâlnirea propriu-zisă și fiecare tatonează terenul și fiecare pare să vorbească pe limba lui până când se produce un declic. HR-ul pare să fi pregătit întâlnirea – a mizat totul pe o carte – cunoașterea termenilor financiari – gen profit, pierdere, cash flow, net working capital etc. Brusc Finance-ul se schimbă la 360 de grade – devine mai volubil și mai deschis la a asculta și problemele de HR.

O primă întâlnire plăcută – Hr nu mai este privit ca un outsider preocupat doar să găsească oameni, să plătească salarii și să ofere o stare de bine angajaților. În plus Finance-ul a învățat si experimentat câteva cuvinte noi – comunicare față in față nu doar pe Excel, încredere si prezentare mai optimistă.

bd935565de8148e19366b5ccadf6f783

Cam asta și-au propus si HR Hub împreună cu Interact in cadrul unui workshop de strategie la care au participat oameni de HR din toate industriile – medicala, IT, bancara, petroliera etc. Cu o componentă de 90% practică, cei 20 de participanți au testat o parte din rolurile cheie într-o organizație: Director Supply Chain, Vânzări si marketing, Financiar si chiar CEO.  Se spune că ai nevoie să te pui în papucii celuilalt pentru a-l înțelege iar workshopul a avut tocmai acest mare plus – un om de HR să știe pe de o parte ce să recruteze din punct de vedere managerial și pe de altă parte să fie capabil să citească un rezultat financiar, sa știe dacă îi este sau nu bine companiei și cum ar putea ajuta din punct de vedere al resursei umane.

Dacă cash flow-ul în termeni financiari este indicatorul sănătății companiei, pentru HR este și mai mult de atât – este măsura performanței recrutării, rezultatul unor evaluări de performanță corecte și precise și măsura nivelului de competență – cu ce nivel a intrat angajatul în firmă și cât a acumulat pe parcursul unui an.

Amintiți-va de fiecare dată – HRBP = HR understanding & doing business partnership ! 

 
*Alege respectarea Legii Drepturilor de autor in locul plagiatului !

  • Pozele sunt de pe Pinterest

 
 

Lasă un răspuns

Scroll to top
error: Content is protected !!