Acum 50 ani să vorbești cu un robot părea ceva imposibil. Acum este ceva normal și așteptăm perioada în care a avea un robot in casă care sa îți facă curat, sa îți comande pizza, sa îți conducă mașina, sa îți scrie emailuri șamd sa fie la fel obișnuit ca spălatul pe dinți.
În spatele tuturor acestor schimbări wow se afla o combinație faina între inteligență și miliarde de date. Aceste date adunate și prelucrate de mintea umană, transformate in informații valoroase au ajuns sa genereze asemenea transformări.
Corporațiile sunt cele in care se simte cel mai rapid efectul acestor schimbări și tot ele sunt cele care dau tonul.
Primul pas este sa adune într-un singur loc aceste date și sa le pună cap la cap pentru a putea trage concluzii pertinente și pentru a sti când si cum să utilizeze inteligența artificiala. Modalitatile de a face acest lucru sunt: fie angajam o echipa mai mare de oameni care sa se ocupe, fie apelam la o firma specializata.
Cand apelam la o firma specializata e bine sa avem în vedere câteva aspecte:
- Numarul de indicatori pe care ii calculam și cât de corect sunt ei calculați
- Cum se face integrarea datelor în aplicația respectiva
- Cât de sigura este aplicația respectiva
- Cati useri pot accesa simultan softul respectiv
- Dacă exista o perioada de training din partea vendorului de software.
- Pe ce perioada de timp poți avea acces la datele tale, de preferat măcar trei ani sa poți vedea tendințele și spre ce se îndreaptă compania ta.
Evident ca și prețul contează, dar nu este neapărat cel mai important.
Cat de mult te costa deciziile luate prost, fara o analiza riguroasa în spate este de fapt esenta.
Dacă vrei sa ai acces la minim 80 de indicatori de business, la chestionare pe onboarding la 30-60 respectiv 90 zile sau pe exit interview poți apela la o firma specializata în zona de raportare, cum este Humano.
Ai o luna de utilizare a aplicatiei în mod gratuit, beneficiezi de un ghid, de consultanta tehnica în privința indicatorilor si ai timp sa decizi dacă soluția este sau nu pentru tine.
Într-un final, fie ca alegi sa apelezi la Humano, fie ca achiziționezi un soft integrat pentru toate procesele de business, ce răspuns ai da la întrebarea:
– Câți colegi umani si câți roboți sunt la mine în companie și cum se înțeleg ei?