Prima încercare, de când a început toata nebunia cu Coronavirus, sa scriu un articol. Nu voi da sfaturi despre ce sa faceți, cum sa va protejati, pentru ca găsiți rauri de informații pe tema asta de la informări oficiale pana la articole scrise de Bloggeri șamd. În schimb voi vorbi despre Coronavirus și epidemia de normalitate.
Coronavirus a obligat firmele sa redescopere normalitatea și iată cum. În primul rand acei manageri care erau complet workhaolici și nu își înțelegeau angajații ce plecau la terminarea programului, redescoperă acum valoarea timpului personal și valoarea relațiilor de familie. Este un moment bun pentru ei sa își regândească strategia de viață.
Managerii obsedați de control redescoperă și ei ca încrederea în ceilalți este puntea spre dezvoltarea unor relații sănătoase. Mai ales acolo unde exista mijloacele de a lucra de acasă, ei vor fi nevoiți sa acorde încrederea angajaților ca își vor face treaba. Vor culege roadele a ceea ce au semănat.
O data cu Coronavirus redescoperim adevăratul scop al digitalului in viata noastră. Normalitatea este sa dispunem de tehnologie moderna pentru a muta activitatea în online, sa regândim toate procesele de business, sa renunțăm la tone întregi de hârtie și la birocrație nejustificata. Poate ca pana acum percepția despre online se rezuma la cât timp pierd angajații pe Facebook, cât de puțin productivi erau, dar iată ca redescoperim cât de obtuzi sunt unii angajatori când vine vorba de evoluție tehnologica.
Epidemia de normalitate se manifesta în primul rand în recrutare, mai ales pentru acei recruiteri care nu puteau sa parcurgă procesul de recrutare fără sa te vadă măcar o data sau chiar de doua ori la fata. E bine ca acum vor face cunoștință cu Zoom, cu Skype și alte modalități moderne de a interacționa cu candidații și vor observa ca se pot lua decizii și fără sa fie la un metru de candidat.
O data cu Coronavirus redescoperim și valoarea banilor. Orice companie își dorește sa facă profit, dar sunt destul de multe cele în care se face profit fără a păstra balanta munca-viata personala, în care se oferă niște beneficii standard doar pentru a rămâne competitivi la nivel de oferta în piață. Ei bine pachetul de wellbeing care conține și servicii de terapie își demonstrează cu adevărat utilitatea. Pana la acest Coronavirus, miza era cea fizica – abonamente la cele mai scumpe săli de fitness, doctor specializat în nutriție, participarea la maraton si alte chestii de genul în timp ce ședințele la psiholog erau privite drept subiect tabu și foarte rar incluse în planul de sănătate al angajaților. Sănătatea este prioritara banilor și coronavirusul ne oferă din plin lecția.
Tot cu Coronavirus, redescoperim simțul responsabilității și cât de mult sau cât de puțin ne iubim. În fuga zilnica, cu mai mult de 10 ore petrecute la birou, ne găseam scuze diverse pentru tot ceea ce nu făceam pentru noi sau pentru cei dragi: am sărit peste mese pentru ca am avut meetinguri, am neglijat copilul și nu i-am oferit suport la teme pentru ca eram prea obositi, nu ne-am mai dus la medic căci aveam alte urgente șamd. Acum, când tragem pe dreapta, vedem ca responsabili pentru decizii suntem dar noi și ca toate sunt de fapt scuze pentru a nu ne lua viata în propriile mâini. În plus responsabilitatea propriei munci este mai mult ca niciodată testata în aceasta perioada și scoate la iveala cât de cinstiți suntem, cât de mult o valorizam.
Se vor închide companii, vom intra într-o perioada de recesiune, dar vom câștiga și câteva lecții de normalitate:
- Sa fim mai chibzuiți cu banii, timpul, viețile noastre
- Sa vrem bani dar nu cu orice preț, mai ales cel al sănătății
- Sa acordam încredere colegilor și sa dezvoltam relații, nu doar zâmbete false de la un birou la altul
- Sa redescoperim plăcerea cititului, iată câteva resurse aici
- Sa păstrăm, sa avem mai multa grija de ceea ce am primit de la Dumnezeu!
Oana, articolul tau m-a facut sa zambesc! Ai spus niste lucruri cu foarte mare valoare. Bravo! Sunt total de acord cu toate ideile de aici.
Mulțumesc Izabella
[…] #1 Coronavirus și epidemia de normalitate […]