Speed Pizza un business cu suflet

Citești in: 4 minute

Un nou interviu de colectie o aduce in fata pe Dina Taralunga, bloggerul de la Mamipetocuri.ro si cofondatoarea de la Speed Pizza un business cu suflet, asa cum veti descoperi citind interviul de colectie.

1. Cum ti-a venit ideea Speed Pizza un business cu suflet?

Am zis mereu că business-ul m-a ales pe mine. În 2020 a existat o oportunitate în care firma unui prieten de-al nostru avea nevoie de forțe proaspete si deoarece cunoșteam destul de bine domeniul de activitate, dar și provocările cu care vine la pachet, am zis să ieșim din zona de confort și să vedem ce putem face dincolo de ce știam până atunci.

2. Cand simte o persoana ca antreprenoriatul este drumul sau de urmat si cum te ai pregatit tu pentru antreprenoriat?

Cred că o ai în tine. Eu am simțit că nu mă încadrez în cultura unei companii, nu pot să aplic niște reguli, principii dacă acestea nu sunt parte din mine, nu sunt 100% de acord cu ele, nu curg prin mine, cum spun eu.

Apoi, dacă nu sunt în acord cu șeful meu și intuiția mea îmi spune altfel, am toate șansele să trăiesc a la long o viață plină de frustrări. Am trecut prin povestea asta, în firme mici, și în timp, mi-am dat seama că viața mea nu are cum să se petreacă în ritmul altei persoane și că drumul meu este să creez ceva în ritmul meu.

Orice antreprenor o simte în el, fizic și emoțional.

3. Cum reusesti sa te diferentiezi pe o piata atat de concurentiala si perisabila? Pizza a devenit un produs creat inclusiv in acele lanturi de covrigarii Luca si Matei de ex.

Prin încrederea câștigată de-a lungul timpului în fața clienților. Speed Pizza este un brand cunoscut de ani de zile, și faptul că produsele noastre au crescut mereu în calitate ne-a ajutat să creștem constant.

În plus, faptul că lucrăm într-un domeniu cu produse perisabile pentru noi e un avantaj. Facem totul proaspăt, aruncăm foarte puține ingrediente spre deloc, iar toată lumea e fericită 😊

4. Care crezi ca este reteta unui business rezistent in timp?

Nu cunosc rețete. Dar cred că investiția în oameni, atât angajați cât și clienți este fundamentală. Când respecți ambele categorii de persoane, când te simți parte din ei, lucrezi pentru profitul și câștigul tuturora cred că ești pe drumul cel bun.

5. Cum a schimbat pandemia industria Horeca si cum a afectat business ul Speed Pizza?

Mult și greu. Încă mai suportăm consecințele. În pandemie s-a văzut diferența intre un business cladit bine și altul mai puțin. Ca o clădire ca atunci când vine uraganul rezistă sau nu. Noi am rezistat dar daunele sunt foarte mari. Speram și lucrăm să ne recuperăm rapid.

6. A existat vreodata in viata ta un moment in care sa iti doresti sa renunti la acest business?

Da, de multe ori. Acesta și celelalte pe care le mai am. Eu le numesc: căderea în abis. Când ti se intuneca vederea si ai impresia ca daca nu ar fi fost provocările astea, aveam o viata foarte fericită. Evident că realitatea e diferită. Un antreprenor e un antreprenor. Dacă nu era asta, era alta si tot era. Cu tot cu urcusuri si coborasuri. Aceste caderi au rol sa ne eliberam furia si frustrarea ca sa se faca lumină, să gasim solutii pentru a iesi din tot felul de situatii provocatoare.

6. Daca da, ce anume te-a motivat sa continui? Daca nu, care au fost elementele gandirii tale care te au ajutat sa nu iti doresti sa inchizi?

Am gasit mereu solutii in care am crezut. Orice firma isi doresteși are ca scop sa creasca si sa se maturizeze. E ca un copil. Ca antreprenor este important sa simti cand firma a ajuns la maturitate si are nevoie apoi, sa moara și de dorit, sa renasca sau sa accepti ca nu are viitor si sa lasi sa moara ca sa nasti alta noua. Momentan, noi suntem la nivelul de maturitate si consideram ca o putem renaste.

7.  Cea mai grea decizie din viata unui antreprenor sau din viata mea de antreprenor a fost pentru ca…

Sa inteleg ca nimic in viata nu se face fara investitie. Si ca sa crezi in ceva atat de mult incat sa fii trup si suflet iti trebuie putina nebunie. Altfel, nu va iesi. Nu se aplica jumatatile de masura in antreprenoriat.

8. Care a fost incidentul care a costat cel mai mult brandul Speed Pizza un business cu suflet?

Am deschis dupa pandemie 2 locatii care nu au mers si pe care ulterior le-am inchis.

9. Care este cea mai frumoasa amintire, experienta despre afacerea ta?

Orice achizitie noua care imbunatateste munca angajatilor si ofera produse de calitate clientilor pentru mine este implinire suprema.

10. Cum isi dezvolta un antreprenor viziunea pe termen lung, ce ai facut tu in acest sens?

Am invatat din experiente si am crezut mereu in puterea mea.

11. Unde se vede Speed Pizza un business cu suflet peste 5 ani?

Nu pot contine viziuni atat de largi. Fiecare zi e o bucurie sa fiu in aceasta firma, iar pe viitorul apropiat imi doresc sa dezvolt proiecte de ajutor pentru copiii care visează la pizza si nu si-o pot permite.

12. Top cinci lectii, moduri in care te-a schimbat antreprenoriatul, acest business

1. Sa imi aleg cu grija oamenii cu care colaborez

2. Sa invat sa ma opresc atunci cand efortul depaseste capacitatea mea fizica si psihica

3. Sa invat sa pierd

4. Sa invat sa o iau de la capat si sa nu-mi pierd speranta

5. Sa nu confund planul personal cu cel profesional

Lasă un răspuns

Scroll to top
error: Content is protected !!