Targurile de joburi sau vanatoarea de potential

Citești in: 2 minute

Hipo organizeaza pe 14 si 15 octombrie in București Targ de joburi. O oportunitate cel puțin la modul teoretic de a-ti găsi un nou job sau de a-ti schimba ce ai mai ales ca sunt prezente companii mari, de regula bine cunoscute in domeniul lor de activitate.
Exista varianta sa te duci cu sacul de cvuri sau sa printezi de pe Hipo cvul cu codul de bare, ei il scanează si ești deja in baza de date. Dar daca totul s-ar reduce la înregistrarea într-o baza de date pe care oricum o faci când trimiți via bestjobs, ejobs si alte site-uri, care ar mai fi justificarea pentru cheltuielile de deplasare, închiriere spațiu, deplasare personal samd din partea angajatorului ? Cu atât mai mult cu cat, repet, sunt nume mari gen Accenture, Raiffeisen, Misys etc.
Nu promovarea e miza, ci networking-ul profesional sau vanatoarea de potential. Reprezentantii companiilor respective sunt în etapa de construire a relatiilor, de a intelege mai clar unde se situează din punct de vedere al brandului de angajator si ultimul dar la fel de important ca scop, de a angaja. Din acest motiv, nu cvul te face cunoscut in ochii lor, ci interesul real pentru compania respectiva si portofoliul tau de proiecte, ce le poti vinde tu lor iar o simpla discuție poate sa dezvaluie acest lucru. Poate este doar o impresie a mea, dar am remarcat ca in fiecare an creste numărul companiilor de IT care se prezinta la un astfel de Targ. Sa fie deficitul de forță de munca din acest sector sau faptul ca programatorii aplica mai putin pe site-urile de recrutare si contactul cu ei se stabilește mai mult prin Linkedin? Cert este ca targurile de cariera nu au menirea sa imbogateasca baza de date a angajatorului, sunt doar o alta modalitate de a verifica engagementul candidaților fata de brandul respectiv si marele beneficiu pentru vizitatori este ca ei insisi pot sa se faca cunoscuti, sa transmita ceea ce se poate doar intui dintr-un CV.
Ca atare, dragi candidati luati-va cartea de vizita, abilitatile de vanzare si inima in dinți si discutați cu angajatorul vostru ideal!

Poza de pe ultimaora.ro

img2-angajatori-de-top-e1475039514616

Lasă un răspuns

Scroll to top
%d blogeri au apreciat: