Snobismul din privire

Citești in: 3 minute
Cunoști senzația cand primești un cadou surpriza de tipul – cutie intr-o alta cutie si si abia aștepți sa ajungi la ultima pentru a-te bucura de cadou ? Si când in sfârșit deschizi pe fata ta se poate citi dezamăgirea unui dar neinspirat sau de prost gust ?

Cam așa se întâmpla si in relații in mod deosebit la începutul lor când nu exista acea chimie mai ales mentala at the first sight. O petrecere cu muzica buna si mai ales multe femei frumoase este pe placul lui. Dupa felul in care privește si cum sta poziționat pe marginea barului cu paharul de vin pe jumătate gol, îți dai seama ca vânează discret, așteaptă sa fie abordat. Mizând pe corpul perfect, buzele tale senzuale si talentul de a flirta, te duci direct spre bar si intri in jocul lui. Treptat evoluați – de la câteva cuvinte la un dans provocator, un sărut tandru, câteva pahare in plus de șampanie si va treziți in dormitor. Pasiunea se dezlănțuie, se consuma și dimineața va treziți unul lângă celălalt cu o senzație ciudata de înstrăinare dar nu suficient de puternica încât să considerați totul o aventura de noapte si sa va luați lucrurile sa plecati.

Va promiteți sa va vedeți si într-un context mai liniștit, gen o masa de prânz. Ceea ce se si întâmpla. V-ați lepădat de masca de cuceritori si va rămâne sa va descoperiți unul pe celălalt simplu, fara artificii. Dar e ceva in aer care miroase a trandafir cu tămâie – o combinație pe care ați putea sa o numiți snobism. Brusc te trezești prins intr-o discuție despre cat e de greu sa îți întreții frumusețea, despre invidia ce o roade ca nu merge in Bahamas ca prietena ei si cum bogăția poate compensa orice. Te uiti dezamagit in jur si te întrebi ce a fost in capul tau. La o masa alăturată un scenariu similar, invers – ea o femeie frumoasă, îngrijită la 40 de ani care încearcă sa facă loc unui EL in viata ei. Ii vorbește despre o călătorie interesantă din Berlin in timp ce el sta cu paharul in mana si își rotește privirea după fiecare minijup, permitandu-si chiar un mic oftat pe alocuri.

Snobismul străbate încăperea de la un capăt la altul- nu il vezi, nu il atingi dar il simți prin fiecare cuvânt, prin fiecare privire, prin fiecare gest, prin fiecare discordanta intre parteneri si te întrebi cum un cadou perfect la început se transforma într-un mare defect.
Si te intrebi – costul frumuseții neintretinute de o minte pe măsură este oare preferata unei întâlniri cu un om plăcut, dar nu extraordinar de frumos care îți poate incanta inteligența dar nu at the first sight si ochiul ? S-ar putea spune ca da având in vedere profitabilitatea site-urilor matrimoniale sau de întâlniri sau a succesului emisiunilor cu „papsusi” captusite cu silicon de sus pana jos.
Dar..:
 • Daca apreciezi pe cineva si pentru bunele maniere
 • Daca puteti urmari impreuna un film, o piesa de teatru despre care sa impartasiti idei, continut
 • Daca iti poti deschide sufletul fara teama de a nu fi inteles / inteleasa de celalalt
 • Daca descoperi in celalalt empatie, un zambet sincer
 • Daca iti pasa mai mult de mintea ta decat de parerea prietenilor, a parintilor sau propria imagine sociala
 • Daca respectul, aprecierea calitatilor celuilalt fac parte din prioritatile personale
 • Daca esti suficient de pragmatic incat intelegi ca nici iubirea si nici frumusetea nu tin pana la infinit, dar ca pentru prima  exista o raspundere a amandurora de a o mentine

Atunci esti pe cale sa ratezi snobismul si ai facut un prim pas sa descoperi frumusețea pura, interioara a celuilalt ! 

Bun venit PRIMAVARA cu renastere, nou si schimbare poate si de perspectiva nu doar de hainele groase !
🙂
*Alege Legea Drepturilor de autor in locul plagiatului !

0 Comments

 1. Florin  (@Florinku)12 martie 2017

  Mi-a făcut plăcere să citesc aceste rânduri! Îmi place cum scrii.

  Răspunde
  1. hrpassion12 martie 2017

   Mulțumesc

   Răspunde

Lasă un răspuns

Scroll to top
%d blogeri au apreciat: