Dimineata perfecta ! Superblog

Citești in: 2 minute

Asteptam cu nerăbdare ziua aceea – urma sa tin un training colegilor mei despre elementele de cultură organizațională, cum se manifestă in cadrul unei companii și ceea ce contribuie la menținerea ei. Ziua incepuse cum nu se poate mai prost – furnizorul ma anuntase ca nu imi poate livra diplomele de participare, era atat de aglomerat incat am intarziat o jumatate de ora si cand in sfarsit am ajuns videoproiectorul nu mergea.

Eram foarte agitată și iritată și pe deasupra am remarcat că lipsește de pe masă apă și cafea.  In asteptarea cafelei si a celor de la IT care sa imi aduca un nou videoproiector, am inceput sa le povestesc colegilor despre artefacte, valori, simboluri si ceea ce ii uneste pe membrii unei echipe. Insa nu pareau prea concentrați si asta am remarcat imediat ce a intrat doamna cu cafeaua si apa in birou. Mi-a sarit in ochi sticla cu apa La Fantana, diferita ca forma fata de ce aveam înainte – subtire, eleganta  si mi-a incantat simtul olfactiv mirosul intens al cafelei Kafune. Am decis aproape inconstient ca e timpul pentru o pauza si colegii mei s-au aratat foarte incantati. I-am vazut luându-si fiecare cafeaua si apa La Fântâna și discutând la un loc  despre diverse subiecte de muncă și nu numai.

In clipa aceea am realizat că vorbisem circa 25 de minute despre elementele unei culturi organizaționale ideale, eram pregătită și cu diverse joculețe,  role play și îmi scăpase din vedere aceste 2 elemente de bază pentru a construi relații: apa și cafeaua. De atunci am pus și eu bazele prieteniei cu La Fantana: m-a revigorat după un început dezastruos de zi și mi-a oferit inspirație pentru restul workshopului. Așa am ajuns să scurtez partea teoretică și să imi surprind după pauză participanții cu întrebarea: „Cum a contribuit cafeaua și apa pe care le-ați servit acum câteva minute la crearea unei culturi organizaționale ideale?”

Am fost plăcut surprinsa ca participanții au menționat unanim că cele 2 ingrediente utilizate împreună le-au sporit nivelul de concentrare, le-au oferit posibilitatea de a descoperi lucruri noi unii despre ceilalți și le-au dat încredere că lucrurile se pot schimba dacă preiei inițiativa și dacă ceri altceva (lista nemulțumiților în privința vechilor furnizori de apă si cafea era lungă  ca atare apariția la birou a marcii La Fantana a fost un imbold pentru ei de a a continua cu această atitudine și în alte activități). Workshopul a continuat și cu jocuri de echipa si la sfarsit am putut culege foarte multe zâmbete de mulțumire din sală.

Iata cum o dimineață începută prost poate deveni perfectă dacă ai ingredientele potrivite!

*Alege Legea Drepturilor de autor in locul plagiatului !

* Articolul este parte din campania Spring Superblog 2017

LFA_pachet_Kafune_sat_on_white.pngsticle pet pe fond alb impreuna

0 Comments

 1. […] Dimineata perfecta ! Superblog […]

  Răspunde
 2. Ana Gate13 martie 2017

  Multumim. Echipa La Fantana!

  Răspunde
  1. hrpassion13 martie 2017

   Mulțumesc si eu ! 🙂

   Răspunde

Lasă un răspuns

Scroll to top
%d blogeri au apreciat: