Oricine poate invata engleza Superblog

Citești in: 2 minute

Asocierea intre engleza si guma Turbo vi se pare neobișnuită?  Ei bine, pentru mine era un mare semn de egalitate intre cele două pentru că așa ne motiva profesoara când eram mici. Tin minte ca faceam colecție de abțibilduri cu masinute, eram toti din clasa în competiție si cea mai bună sursă de a le obtine era sa invatam la engleza. Toti profesorii se mirau in clasa a 5 a cum de 80 la suta dintre noi aveam note peste 8 si rata de prezenta de 99% pe când la materiile lor ne imbolnaveam brusc dar micul secret era doar al nostru. Când am trecut la liceu,  eram dezamagita total, engleza îmi parea o limba grea si enervanta, profesoara o tipa de gașcă dar tot nu mă motiva să învăț. Undeva simteam ca s-a rupt firul si nu stiam cum sa il reinnod. Tin minte ca mama a gasit potrivit sa fac meditatii dar chiar si asa, îmi imbunatateam considerabil gramatica dar foarte putin vocabularul. Asta până intr-o zi când stăteam cu mai multe colege în pauză și jucam „fazan”, acel joculet simpatic în care formezi un nou cuvant cu ultimele 2 litere ale cuvântului menționat de celălalt. Mi-a venit ideea să spunem cuvintele în engleză și cine câștiga primea un cadou simbolic de la ceilalți.  La inceput ieșeam din joc printre primii pentru că știam prea puține cuvinte dar asta m-a ambiționat, m-a făcut să învăț cât mai mult și treptat am ajuns la un alt nivel, ceea ce se vedea și la clasă. Nu a fost ușor pentru că niciun lucru care solicită ieșirea din zona de confort nu este facil sau plăcut dar faptul că nu am renunțat a contat foarte mult. Am ajuns să dau bacalaureatul la engleză, să îl iau cu o medie de peste 9 și mai ales mi-am dovedit că se poate. Uitându-ma spre trecut, cred că structurarea informației și alegerea momentului potrivit m-ar fi ajutat foarte mult în progres. Cursurile online din ziua de azi, cum este și „Engleza pentru toti” au tocmai aceste avantaje – îți dă posibilitatea să înveți in momentul în care te simți relaxat, cu chef, scutește enorm de mult timp pe drum până la profesor acasă și înapoi și mai ales structurează informația. Este mult mai simplu decât sa citești tu o carte sau să te uiți la un film pentru că se exersează toate  aspectele cunoașterii unei limbi străine – deopotrivă vocabularul cu listening și speaking iar pentru un plus de interacțiune, cele pe skype sunt ideale.

englishforall-299x300
English for all                  e-learning

Parcursul meu de invatare limba engleza:

surprize-turbo-ed87a19d1afc014bdd-940-0-1-95-1
Turbo

cuvinte
Fazan

Intrand pe platforma English for all, mi-am dat seama cat de mult s-au schimbat metodele de predare si cat de multe facilitati am pe platforma creata special in acest sens – rezultate imediate, posibilitatea de a vedea pe loc erorile facute la fiecare test in parte, de a-mi urmari progresul, de a-mi achizitiona manualele foarte usor, cu plata online, direct pe site.

Fara indoiala cu metodele de acum si multa ambitie se poate invata mult mai repede o limba straina !  Mi-as dori sa regasesc si pe limba germana aceasta platforma.

 • Legea drepturilor de autor inaintea plagiatului
 • Articol scris pentru competitia Spring Superblog 2017
 • Poza de aici

 

0 Comments

 1. […] ORICINE POATE INVATA ENGLEZA SUPERBLOG […]

  Răspunde
 2. englezapentrutoti21 martie 2017

  Mama e de germană. Într-un stil apropiat mie..dar o platformă pe germană e criminal de greu de făcut :))

  Răspunde

Lasă un răspuns

Scroll to top
%d blogeri au apreciat: