Draga Omule pretuieste viata!

Citești in: 2 minute

christmas-2979112_1280Nu voi scrie despre HR, desi HR-ul este despre oameni, nu voi scrie despre creativitate si inteligenta, desi ele ne diferențiază de animale, nu voi scrie despre munca, desi ea ne înnobilează, ne oferă încă un scop in viata.
Voi scrie insa despre tine OMULE care ești in VIATA! In umbra unui deces al unui om tare drag, am învățat niște chestii simple, vor suna ca niste clișee dar vei simți adevărata lor valoare poate doar în momente tragice sau poate, spre binele tau, acum cat ești in Viață.
Când te naști, ești lumina, soarele din viața părintelui tău și tot ce va face el din acea secundă, va fi pentru tine. Poate își va alege un job mai bun, poate își va lua mai mult de lucru de acasă, poate se va apuca de învățat limbi străine cu tineri de 2 ori mai mici ca el, poate va renunța la visul de a pleca intr-o țară nouă deși își dorea de ani acest lucru, va putea mult mai mult decât el însuși credea ca e capabil.
Si totul pentru tine copil drag! Pentru ca ești universul său și niciun sacrificiu nlu i se va părea prea mare, prea obositor, prea amenințător pentru propria-i viață când in joc este zâmbetul de pe chipul tău! Si vor trece ani până vei înțelege si vei aprecia adevărata valoare a lucrurilor. Abia atunci vei realiza:

 • Că nu este banal sau obositor sa îți vizitezi părinții și mai ales sa le asculți aceleași istorisiri „raspovestite”in fiecare Crăciun
 • Că ai timp să îi suni pe ai tăi, să ii întrebi de sănătate și nu jobul încărcat, șeful nervos că nu i s-au predat proiectele la timp sau prietenii îți stau în cale sa faci asta, ci propria comoditate. Te gândești poate că vor fi acolo mecu, că la celălalt capăt al firului vor aștepta mereu un semnal de la tine
 • Că ACASĂ este acolo unde îți e familia, unde îți dezvălui sufletul așa naiv cum o făceai când erai mic și nu in Thailanda, Tenerife sau alte destinații „exotice pentru scurt timp”
 • Că niciun ban nu poate cumpăra o secundă în plus de viață pentru omul drag și că oricâte milioane ai în cont, în fața morții ești egalul celui mai sărac om de pe PĂMÂNT
 • Că adevăratele cadouri ale vieții sunt sănătatea si iubirea reciprocă și tocmai pentru că nu se pot înmagazina, nu le poti cumpara la buticul din colt, sunt cele mai „scumpe”
 • Că memoria este fragilă, uită repede, dar sufletului îi revine dificila misiune de a umple golul spiritual, de a pune franturi de bucurie peste lacrimi de suferinta

Dragă OMULE, orice poziție ai avea intr-o firmă, oricâți bani ar încăpea in conturile tale, oricâți prieteni te-ar înconjura, nu uita să faci poze des celor dragi, să le mulțumești pentru eforturile pe care le fac pentru tine, să le spui cât mai des că îi iubești, să nu iei de „banală” o masă de Crăciun încărcată și cu toți alături căci ceea ce azi e obicei maine ar putea fi amintire!
Dragă OMULE PRETUIESTE VIATA!

0 Comments

 1. GEORGE SORIN VENETE29 decembrie 2017

  Frumos articol, probabil își va găsi un ecou, depinde!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Scroll to top
%d blogeri au apreciat: