Viena-capitala iubirii

Citești in: 3 minute

Platon spunea ca: „Fiecare inima fredoneaza un cantec, incomplet, pana cand o alta inima ii sopteste inapoi. Cei care doresc sa cante, intotdeauna gasesc o melodie. La atingerea unei persoane iubite, oricine devine poet.”

Însă orice melodie devine „oldies”, isi pierde din farmecul de la inceput dacă nu este slefuita de fiecare dintre parteneri. Cu atat mai mult se întâmplă asta, cu cât ritmul de viata este mai agitat si cam asta ne oferă secolul 21: oportunitati nebanuite acum cativa ani dar cu pretul multor ore pierdute in trafic, stresului de la job, lipsurilor financiare samd. Ce se alege de romantism si de melodia perfecta de la început? Se deterioreaza incet incet, își pierde sensul pentru parteneri si despărțirea devine un aliat al timpului.
Mai exista insa speranța si de obicei gesturile mărunte dar de impact o salveaza. Un astfel de gest este si city break -ul !
L-am experimentat si efectul a fost minunat – reintoarcerea la valorile comune cuplului nostru, regăsirea celui drag.
Cand am inceput sa caut printre oferte city break, nu ma gandeam la destinatie, voiam doar city break Christian Tour pentru ca mai fusesem prin intermediul lor si in Barcelona si in Paris si au ieșit minunat sejururile.
M-am gândit apoi la punctele comune intre mine si iubitul meu cu privire la calatorii – ne plac parcurile, orasele cu iz istoric, incarcate de cultura si de rafinament.
M-am uitat putin pe site si mi-a picat fisa: city break in Viena !
Am început sa caut oferte de bilete de avion si hoteluri prin intermediul Christian Tour si am gasit o varianta super avantajoasă ca pret. Am făcut toate demersurile necesare si seara aveam deja călătoria pregatita.
L-am anuntat pe iubitul meu intr-o forma inedită: am editat de pe youtube cu ajutorul unui convertor melodia „La Vals du Vienne” inserand o declarație de dragoste.  A funcționat de minune ! Si iata ca la sfarsitul saptamanii eram în splendida Viena.
A fost o mini vacanta de vis: am vizitat Palatul Belvedere, Schonbrun, Catedrala Sfantul Stefan, Casa Mozart si intr-una din seri am fost si la un concert la Opera de Stat.
Dintre toate punctele de interes, Catedrala Sfantul Ștefan ne-a impresionat cel mai mult, nu doar prin maretie, stilul arhitectural gotic so romanic, cat mai ales prin legenda cavalerului austriac Kasparvon Schelzer si a cocosului de pe turla catedralei. Lupta lui Kaspar pentru a-si recapata sotia din brațele celui mai bun prieten al sau, dupa 5 ani in care fusese prizonier si considerat mort de familie, ajutorul dat de Cocosul fermecat ne-a făcut sa ne gandim mai mult la iubirea noastra. Oameni de încredere dar si dusmani relatiei se vor găsi mereu, important este ca iubirea sa fie dublată de respect, incredere si mai ales onestitate. Am înțeles că un city break poate construi momente frumoase, amintiri unice dar pentru a clădi pe termen lung e nevoie de implicare constanta din partea amandurora.
Catedrala-Sfantul-Stefan-Viena-dreamstime_11098130
La doi paşi de Domul Sf. Ştefan, după ce am trecut printr-un gang, am gasit Casa Mozart, locul unde marele compozitor a locuit timp de doi ani şi jumătate, unde a trăit cei mai fericiti ani si unde a compus celebra „Nunta lui Figaro“.
mozart-116823_1280
Ne-a bucurat si de natura datorita vizitei la Palatul Belvedere. Acesta se afla in mijlocul unui parc splendid. Istoria arată ca palatul a fost construit pentru Printul Eugen de Savoia, după ce a învins trupele regelui Ludovic al XV lea. Domeniul conține 2 castele unite prin grădini amenajate cu bazine de apă, fântâni, sculpturi, trepte și mici cascade.
Beautiful-view-of-famous-Schloss-Belvedere-built-by-Johann-Lukas-von-Hildebrandt-as-a-summer-residence-for-Prince-Eugene-of-Savoy-in-Vienna-Austria-shutterstock_249139849
Am încheiat city break-ul intr-un mod placut – cu o plimbare cu vaporașul pe Dunăre și o porție de clătite delicioase la „Creperie”.
IMG_20181005_231923
Iubirea are nevoie de porții mici, ca aceste city break-uri, ca să se revigoreze si sa isi facă provizii – amintiri pentru vremuri mai grele ! Încercați-le cat mai des !
 
*Superblog 2018

0 Comments

  1. […] Viena – capitala iubirii Superblog 2018 […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Scroll to top
%d blogeri au apreciat: