BMW Exclusiv OEM -Respectul se recunoaste !

Citești in: 4 minute

Respectul de sine se vede din trei lucruri: cum te îmbraci, cum vorbesti si cum conduci.
Poti fi Cenusareasa pentru o zi, adica sa participi la o intalnire cu haine wow, să vorbesti bine și frumos, sa dai pe spate auditoriul dar ai grija sa nu cumva sa te urci la volan ! (Tineti minte ca Cenusareasa a fost înțeleapta si s-a dus cu caleasca la bal, nu a condus ea!)
Dacă va intrebati de ce si cum se poate demonstra lipsa de respect pentru propria persoana in relatia cu șofatul, iată câteva posibile explicatii:

 • Masina achizitionata trebuie sa ruleze kilometri, indiferent de starea ei, să merite creditul facut
 • Dâra groasa de fum de la țeava de eșapament e putin poluantă si atat
 • Stilul de a conduce este în viteză, – normal – toti ne grabim
 • Cauciucurile acelea second hand sunt chiar o afacere, pret mic si masina fuge cu ele, n-ar treaba !
 • Centura de siguranță e doar un moft, nu mi se întâmpla tocmai mie!

Iata ca lipsa de respect fata de propria persoana se răsfrânge asupra tuturor participantilor în trafic si in orice moment, fie din cauza modului imprudent in care conduci, fie a stării masinii, fie din cauza ambilor factori poti declanșa o tragedie si multi oameni nevinovati sa sufere.
Pentru ca imi pasă, am decis ca imi doresc un BMW, mai precis modelul BMW Seria 2 Active Tourer plug-in hybrid.
bmw-225xe-iperformance-preview-1-1024x576
Motivele sunt clare: mă respect pe mine si implicit pe ceilalti participanti la trafic, imi doresc ca familia mea sa se simta in siguranta, vreau sa contribui la reducerea poluarii mediului si calitatea este valoarea numarul 1 dupa care ma ghidez în viața.  În plus consumul mediu de 5 litri la suta de km este extraordinar mai ales pentru un oras atat de aglomerat precum Bucuresti.
Un alt motiv care m-a determinat sa aleg BMW in detrimentul altor branduri puternice este legat de întreținere, faptul că deține in București singurul magazin specializat in accesorii si piese originale BMW cu livrare din stoc, atat online cat si offline. Acesta este Exclusiv OEM si poate fi gasit pe Bulevardul Dacia.
exclusivOEM_patrat
Pentru mine întreținerea masinii este o activitate continuă si cand zic asta am în vedere mai multe aspecte:

 • Respectarea cu strictețe a calendarului de revizie, neaparat la service autorizat BMW
 • Schimbarea anvelopelor de la BMW Active Tourer, conform anotimpului si neaparat cu produse originale
 • Curățirea masinii cel putin 1 data la o săptămână, interior si exterior la spălătorie auto ecologică
 • Achiziționarea unor consumabile si accesorii originale BMW, fie ca vorbim de odorizant, de lichid de parbriz sau ulei original BMW.
 • Condusul intr-o maniera defensivă, adica cu prudență și responsabilitate pentru mine și ceilalți participanți la trafic.

Oricât de prudent conduc, sunt conștientă că nimic nu rămâne intact la trecerea anilor și ca atare, voi fi nevoita sa schimb diverse piese auto BMW si sa aleg intre variantele OEM (Original Equipment Manufacturer) si cele aftermarket (piesele produse de diverse firme mai mult sau mai putin cunoscute, care fabrica pentru mai multe modele si marci auto si pentru care au sau nu licenta). La insistenta familiei, ținând cont de bugetul auster, as fi putut fi tentata sa merg pe varianta aftermarket, dar m-am informat suficient de bine de pe domnule Google si din discutiile cu oameni patiti încât să optez in acest caz pentru piese de BMW de la eXclusiv OEM.
Argumentele mele i-a convins si pe membrii familiei.
In primul rand piesele de la eXclusiv OEM sunt originale, se recunosc usor dupa stampila cu logo-ul producatorului dar si codul original din catalog. Ele sunt identice cu cele cu care masina a venit din fabrica, ceea ce inseamna ca n-am surpriza sa nu se potrivească. A patit-o un prieten care n a mai avut răbdare să primeasca piesele originale si  a achiziționat farurile din față de la BMW Seria 3 de pe un site cu produse aftermarket. Surpriza, nu s-au potrivit ca atare au fost bani aruncați aiurea.
Alta cunostinta  fost si mai neinspirata. Si-a achizitionat placutele de frana la un pret de 2 ori mai mic decat originalul, de la un producator total necunoscut. A facut patru drumuri, apoi a dus masina in service ca scotea un zgomot ciudat la franare si tipul i-a răspuns ca doar norocul îl salvase sa nu intre cu mașina în primul stalp. I-a explicat si cum deosebeste plăcuţele originale de cele aftermarket, prin faptul că primele sunt obtinute printr-un proces complex de turnare, realizat doar în fabrica si foarte costisitor dar care asigură calitatea produsului. Din păcate, mirajul pretului mic  a fost atât de puternic încat nu a luat in calcul calitatea indoielnica si rezistența redusa în timp a plăcuțelor aftermarket.
Cele originale au un standard de calitate impus de producator la care trebuie să se alinieze, ca atare si durata de viață a pieselor va fi mai mare.
Pentru produsele aftermarket  din pacate, nu primim întotdeauna certificatul de garantie. Este cazul lui nea Gigi, care a strâns timp de 15 ani bani sa isi ia BMW si, dupa expirarea garantiei, a dus-o la prietenul lui în service să ii schimbe filtrele de aer, cumparate si acelea de pe un site cu de toate. Rezultatul – ține mașina la garaj ca i s-a cam „înfundat motorul”.
Încrederea cu care eu personal plec intr-o călătorie mai lunga, siguranța si confortul psihic sunt mai mari daca masina „respiră” 100 % BMW, când stiu ca am pe ea piese originale de la magazinul Exclusiv OEM, decât dacă ar fi trecut prin mai multe maini si fiecare ar fi „cârpit” cu componentele, piesele sale.
Ca atare din respect pentru mine, respect pentru ceilalti participanți in trafic, aleg BMW si eXclusiv OEM !
 
*Superblog2018
 
 

0 Comments

 1. […] Pana – BMW Exclusiv OEM – Respectul se recunoaste Superblog 2018 – […]

  Răspunde
 2. […] Exclusiv OEM  Respectul se recunoaște sponsorizata de unicul distribuitor de piese originale si accesorii BMW in Romania Exclusiv OEM […]

  Răspunde

Lasă un răspuns

Scroll to top
%d blogeri au apreciat: