Un colț de Rai numit Dubai

Citești in: 4 minute

O vizită inopinată

24 decembrie ora 23.45. Mai arunc o privire bradutului meu frumos si ma duc spre camera.

Brăduțul meu
Sursa:arhiva personala

Nici nu ajung bine ca aud o bubuitura, mai sa-mi sară inima din piept. Văd de la distanta peretele crăpat si dau sa intru in camera. Când colo ce sa vezi? Mă frec la ochi, poate nu văd bine. Mos Craciun, chiar el cu barba albă și pufoasa, dar nu așa bătrânel cum mi-l închipuiam.

-„Ce faci Oana? Ai fost cuminte anul ăsta? Crezi ca meriți si tu un băț?”

 • Mos Crăciun chiar tuuu? Da clar merit mai mult de un băț. Poate un parfum, o camera video, o mini vacanta de revelion ehee lista e lunga !
 • „Mai să fie si unde ai vrea ma rog sa mergi in vacanta?”
 • Paai, as vrea Dubai !
burj_khalifa_aka_burj_dubai-wide
Sursa: Blog Christian Tour

In calitate de blogger de travel, le-am oferit cititorilor mei sfaturi pretioase pentru călătorii extraordinare. Recent am tot primit întrebări de la ei despre Dubai, legat de obiective turistice și obiceiuri. Mi-as dori să nu îi dezamăgesc si sa le ofer informatii despre Dubai de la fața locului. In plus, as vrea sa vad cu ochii mei Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, sa fac safari in deșert.

 • „Sună tare bine. Iti fac cadou un Revelion în Dubai ! Doar un mic aspect mai avem de clarificat !
 • Wow multumesc ! spun cu emotie in glas ! E atât de curând ! Primul an in care nu mă prinde Anul Nou în bucatarie printre sărmăluțe, caltaboș si salată de boeuf ! Abia aștept !
 • Da abia aștept sa ne relaxăm pe plajă, sa vedem belly dance, să văd și eu cum e pe o cămilă că de sanie m-am saturat!
 • Vorbesti la plural, pare mi se ca ti-a dăunat căzătura !
 • „Ne ne ne merg si eu ! Am pregătit tot, arunca un ochi la sectiunea oferte speciale Revelion, mai exact Revelion Christian Tour, de acolo am selectat varianta pentru Dubai. Mi-au placut.
 • Da, sunt profesioniști, au peste 20 ani de experienta in turism si peste 3000 de turisti au vizitat Dubai-ul cu ei. Ai gusturi excelente Mosule! Dar sa mergem împreună zici?
 • Oricum nu aveai cu cine si nu-ti face griji, o să ne distram, par eu bătrânel, dar sunt tânăr la suflet ! zise el sagalnic si imi făcu cu ochiul.
 • Hahaha s-a făcut ! Ii răspund zâmbind si încerc sa mi-l imaginez mergand pe plaja sau făcând surfing. Va fi un revelion pe cinste!
IMG_20181113_215240
Sursa foto: Pinterest

Pregătirea pentru Dubai

Sunt atat de emoționată ca nu am remarcat când a plecat Moșu’ de langa mine si deja am inceput sa-mi pregătesc bagajul de călătorie. Încerc sa iau cât mai puține haine pentru 8 zile, căci sigur voi vizita Souk al Bahar, Piața de Pânzeturi si vestitele mall-uri Dubai Mall sau Mall of Emirates, din care nu voi pleca cu mâna goală. Neapărat voi avea la mine:

 • Aparatul foto caci, așa cum imi place mie să cred, fotografia este „arta de a fura timpului o firimitură de clipă” si amintirile devin hrana sufletului cand acesta este greu încercat.
 • Costumul de baie, mai ales că se anunta o vreme perfecta pentru plaja 26-29 de grade. Nu va fi din 2 piese, ci unul simplu in alb si negru, caci regulile musulmanilor sunt stricte si decenta primeaza. Inchid ochii și deja ma vad pe nisipul fin, alb din Jumeirah Beach, plaja aflată în apropierea celebrului Burj Al Arab, singurul hotel de 7 stele din lume. Oare Moș Craciun își va lua costumul de baie sau vă face plaja imbracat ? Mă bufneste râsul.
98713664-authentic-santa-claus-with-gift-box-in-deck-chair-on-beach
Sursa: Pixabay
 • Jurnalul de calatorie. As putea sa scriu direct pe laptop, dar îmi place sa slefuiesc amintiri cu penita, să eliberez emotiile puternice prin miscarile lente ale mâinii

Cu bagajul făcut, mă retrag in visare și urmăresc cu nesat planul meu de calatorie. Le voi povesti cititorilor mei despre plimbarea cu Abra, barca-taxi cu fundul plat, pe Dubai Creek, canalul care separă vechiul de noul Dubai. De o parte tradiţionalele dhow din lemn descărcate pe chei şi de cealaltă uimitoarea arhitectură modernă, reprezentată de clădiri ca Banca Naţională sau enorma construcţie Etisalat, cu o sferă în vârf.

Tot la capitolul cultura, nu voi rata nici Jumeirah Mosque Dubai, singura moschee din Dubai ce poate fi vizitată înăuntru.
Adrenalina îmi va fi crescut la maxim odată cu viteza jeep-ului pe dunele roșiatice de nisip. Drumul cu camila , apusul superb si spectacolul de belly dancing mi-o vor potoli, lăsând loc uimirii, admirației pentru aceasta lume atât de moderna si totuși cu reguli atât de stricte.

Pentru a simti gustul aventurii la maxim, voi încerca zborul cu parașuta la 4000 m inaltime deasupra Palm Jameirah. Oare Moș Crăciun va încerca?

Sursa: poza Christian Tour

Serile le voi dedica, rând pe rând, vizitelor la Burj Khalifa, Fântânilor muzicale si „orașului plutitor” Dubai Marina.

Sursa: Pixabay

Noaptea de Revelion
Grandioasa cu jocuri de lumini si spectacole de artificii impresionante, unice in lume. Inima mea este invaluita in arome imbietoare, in curcubeu de culori si patrunsa de ceva, seamana a iubire. Mă văd la masă cu Mos Crăciun, servind humus, tabouleh apoi cate o portie de aishu laham si o mouhalabiya. Cea din urma este o budinca libaneza cu lapte servita cu miere aurită. Totul completat de un pahar cu vin roșu. Ma voi uita in ochii lui și ii voi spune dorinta mea:

„Dragă Mos Craciun pentru anul urmator
Vreau sa-mi fii tot tu insotitor
Si al meu blog de călătorii
Sa pătrundă în sufletele a catorva sute de mii (cititori)”

Sursa: poza Christian Tour

*Superblog 2018

Lasă un răspuns

Scroll to top
%d blogeri au apreciat: