Ceremoniile de Oscar nu îmi plac Billy porter Black dress

Ceremoniile de Oscar- de ce nu îmi plac

Citești in: 3 minute
Câștigători Oscar 2019

A fost vâlvă mare pe Internet, căci aseară s-au desfășurat ceremoniile de Oscar și s-au desemnat câștigătorii. Lista o puteți vizualiza aici

Miza ceremoniilor de Oscar

De la articole legate de cine a câștigat și marile dezamăgiri, la articole de moda, la scenarii de dragoste (vezi anul acesta Lady Gaga și Bradley Cooper), la discursuri motivaționale, ceremoniile de Oscar au stârnit mereu măcar o emoție și au pus în mișcare milioane de condeie.

Mi se pare ca este o industrie fabuloasa nu doar sub aspect financiar, ci și al impactului emoțional. Câștigătorii devin modele, inspira,devin idoli pentru milioane de adolescenți, dornici sa pătrundă culisele cinematografiei mondiale și nu numai.

Actorii sunt la rândul lor afectați de aceste ceremonii, deoarece își conștientizează mai bine adevărata valoare sau devin mai perseverenți, mai buni cu timpul (a se vedea Leonardo Di Caprio și nenumăratele lui încercări de a cuceri trofeul).

Totodată își cresc cota de piață în domeniu – ca IT iștii, sunt din ce în ce mai căutați, din ce în ce mai bine remunerați si mai ales apreciați.

Ceremoniile de Oscar și echipele

Odată cu câștigarea acestui trofeu, apare fie responsabilitatea actorului de a confirma valoarea, fie delăsarea acestuia – „Am deja un trofeu, ce îmi mai pasa”.

Ca și în HR, exista top performeri, care vor confirma in mai multe ediții – gen Meryl Streep, Katharine Hepburn etc. Dar un film nu sta într – un singur om, exista o echipa întreaga.

Este unul dintre motivele pentru care nu-mi plac ceremoniile de Oscar. Aduci in prim plan vârful, premiezi pe cel mai bun, dar uiți sau omiți ca performanta se face în echipa. Actorii sunt fair și de multe ori mulțumesc întregii echipe dar chiar și asa nu mi se pare suficient.Actorul este vârful icebergului. Il vezi pe el, admiri performantele sale incredibile, dar cum rămâne cu cel care ii face costumele, cel care îl machiază, cel care ii scrie textul, cel care alege cadrele, cel care ii da indicații, cel care realizează montajul șamd? Echipa asta munceste pentru ca el sa iasă în evidenta. Cumva individualitatile celorlalti membri se uniformizeaza, personalitățile lor nu mai conteaza și ii reduci doar la expertiza tehnica

De ce nu îmi plac ceremoniile de Oscar – mascarea insucceselor, individualism, etichetare și lux opulent

In plus este just sa califici un om drept genial strict pentru un film? E ca și cum cel mai bun om din echipa ta are anul acesta o contribuție majora la veniturile companiei și următorii ani îl vei judeca tot în baza rezultatului din acest an.

Ceremoniile de Oscar sunt pline de fast, de grandoare, însă ele omit sa puna in evidenta eșecurile repetate, eforturile constante ale actorilor pana la acest moment. Cumva prezintă doar partea poleita, nu și insuccesele, viata plina de sacrificii, ori ele sunt primul pas spre succes.

Poți citi cartea Eșecuri de succes, excelenta în zona de antreprenoriat.

De ce nu îmi mai plac ceremoniile de Oscar? Pentru ca acolo se aduna cei 20% care dețin 80% din bogățiile lumii. Când ma gândesc la Slumdog Millionaire, la fața săracă a Indiei, ma cuprinde indignarea în fata atâtor ținute de zeci de mii de euro, extravagante, atâtor mașini de lux, cinelor fastuoase în timp ce amărâții aia rabdă cu zilele de foame.

In plus de ce avem nevoie de cineva care sa ne dicteze la ce filme sa ne uitam? Ceremoniile de Oscar generează și intretin o nevoie falsa. Sa vezi un film cu cei dragi este chiar ceva ce nu putem face singuri? Este o alegere cu risc mic sau spre zero.

Voi ce părere aveți despre ceremoniile de Oscar?

*Poza din Vogue

8 Comments

  1. M.C.Simon26 februarie 2019

    Categoric, nu ma dau in vant dupa aceste ceremonii. De fapt, am avut putine tentative de a le urmari si nici una nu am dus-o pana la capat. Prea multa falsitate pentru ochii mei.

    Răspunde
  2. Ana-Maria Gogu26 februarie 2019

    Nici eu nu urmaresc, desi cand eram mica ma vedeam si pe mine pe acolo. Insa am vazut destul de multa lume barfind.

    Răspunde
  3. Carmen Bart26 februarie 2019

    Nu sunt o consumatoare de film. De aceea m-a atras titlul- de ce nu imi plac ceremoniile Oscar. Pentru ca intr-adevar, asa cum spui, prezinta doar partea poleita. Iar ei sunt actori, stiu sa disimuleze, sa zambeasca si cand le vine sa zgarie. O industrie foarte bine controlata. Noi ne hranim doar cu luminile ei aparente.

    Răspunde
  4. Adriana Ivan26 februarie 2019

    Nici eu nu urmăresc aceste ceremonii ,dar tot dau un search pe Google să văd cine a câștigat 🙂

    Răspunde
  5. Oana M26 februarie 2019

    Nu urmaresc ceremoniile de premiere, dar in schimb ma uit dupa articole referitoare la acestea. Nu sunt de acord cu tine in unele puncte, totusi. Este adevarat ca se fac filme despre cele mai rele pacate ale omenirii sau despre zone sarace si rasism si asa mai departe iar filmele fac bani din asta in timp ce realitatea este cum este. Dar ei nu fac filmele alea ca o cauza nobila si nici nu cauta sa schimbe neaparat realitatea. In acelasi timp, cred totusi ca pprin aceste filme pe care le vede o lume intreaga, se trage totusi un semnal de alarma si astfel mai multa lume care avea o viziune ingradita despre probleme, afla cum sunt acestea de fapt.

    Iar legat de premierea unei singure persoane pentru prestatia sa intr-un film, asta se face mai mult in cazul premiilor pentru actorii din rolurile principale si secundare. In rest, asa cum stii exista premii aparte pentru regie, scenariu, cel mai bun producator, montaj, muzica, costume si machiaj. Astfel exista o multime de categorii de premii aparte pentru (aproape) fiecare profesionist care a lucrat la acel film. Iar din multitudinea de nominalizati, castiga unul desemnat. Cel mai bun, sa zicem. Deci eforturile tuturor din echipa sunt recunoscute. Apoi, sa luam un caz aparte: cea mai buna piesa originala.

    A castigat Shallow din A star is born. Da, valva a fost mai mult in jurul lui Lady Gaga pentru ca ea a cantat piesa, dar pe scena au aparut si Mark Ronson si ceilalti care au contribuit la scrierea sau producerea ei. Asadar, nu este doar o persoana premiata, este rodul muncii echipei in cauza, care de altfel este amintita in asemenea imprejurari. Doar noi poate vedem cate un singur ins iesind in fata si luand premiul, dar asta pentru ca acela este mai celebru decat restul. Asta nu inseamna ca ceilalti se simt mai putin castigatori. Asa e facuta lumea!

    Răspunde
  6. NITA DIANA26 februarie 2019

    Nu am urmărit în detaliu astfel de ceremonii. Știu că există o întreagă industrie în spate. E frumos și de apreciat munca depusă și talentul, însă la un moment dat, se observă superficialitatea unor asemenea evenimente și invidia din breasla.

    Răspunde
  7. Ceoaca Alina Elena26 februarie 2019

    Nu m-am uitat niciodata la aceasta gala, pur si simplu parca nu imi pot pierde cateva ore sa vizionez o astfel de premiera.

    Răspunde
  8. lifestylebycata27 februarie 2019

    Eu nu am avut niciodata rabdare sa urmaresc astfel de ceremonii. Mi se pare o opulenta scoasa din comun, extravagante si cam atat…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Scroll to top
error: Content is protected !!