Mercedes-Benz-EQC-Auto-Schunn

Mercedes-Benz EQC scrie viitorul ecosistemului sănătos!

Citești in: 4 minute

Suntem în 2044 și Auto Schunn, partenerul autorizat Mercedes-Benz, aniversează 5 decenii de activitate în România. Pe parcursul acestei perioade a realizat vânzări auto de succes, atât de automobile noi, cât și rulate, precum și de camioane și transportere. Provocările și inovațiile au fost prezente la tot pasul și Auto Schunn s-a adaptat de fiecare dată exigențelor partenerului său.

Lansarea SUV-ului 100% electric Mercedes-Benz EQC

Cea mai importantă inovație a fost lansarea SUV-ului Mercedes-Benz EQC, din noua clasă de autoturisme Mercedes-Benz propulsate în proporție de 100% electric. Atât în România, cât și la nivel mondial, lansarea de acum 25 ani (care a coincis și cu aniversarea Auto Schunn) a fost privită cu admirație de clienți, dar și cu teama inerenta oricărei schimbări.

Asta se întâmpla pentru că Mercedes-Benz EQC anticipase evoluția globală și contura viitorul prin noile caracteristici. SUV-ul era propulsat de doua motoare alimentate de bateria litiu-ion cu un continut de energie de 90 kWh, avea autonomie de 450 km și atingea viteza de la 0 la 100 km/h in 5.1 secunde.

Cu alte cuvinte consum energetic redus, performanță și confort într-o singură mașină – Mercedes-Benz EQC.

Sursa Mercedes-Benz.com

Dacă vă întrebați de ce aceste 3 caracteristici și nu altele, sunt trei motive care stau și la baza prezentului de azi: protejarea mediului, orientarea spre client și inteligenta artificiala.

Când știi că 7 milioane de oameni mor anual din cauza poluării aerului (conform statisticii la nivel mondial) și industria automotive contribuie semnificativ, nu poți rămâne impasibil. Marii producători de vehicule s-au orientat către realizarea mașinilor cu sisteme hybrid, cu pile de hidrogen și 100% electrice. Mercedes-Benz EQC a fost deschizător de drumuri, a prefigurat viitorul.

În paralel, prin colaborarea cu guvernele fiecărei tari, cu furnizorii de tubulaturi și alte materiale, cu responsabilii de construcția de locuri de parcare, s-a creat infrastructura. Pe de o parte, au apărut stațiile de încărcare, pe de alta parte s-au construit spatiile de parcare special pentru astfel de mașini. In plus, s-a turnat un astfalt special, care protejează mult mai bine cauciucurile mașinii și reduce impactul în cazul accidentelor.

Mercedes-Benz EQC îmi ușurează viața

La cei 55 ani ai mei nu pot decât sa ma bucur ca Mercedes Benz EQC a adus schimbări majore și in sens pozitiv în viața comunităților și implicit a mea. Să vă dau un exemplu concret. Dimineața ma trezesc, accesez din telefon panoul de comandă al mașinii și îi transmit instrucțiuni legate de cumpărături.

Eu mă duc să alerg, să mă bucur de aer curat, fără emisii de dioxid de carbon, timp în care mașina mea îmi aduce ingredientele pentru micul dejun. După cum v-ați dat seama se conduce singură. Magazinele sunt și ele special construite, amenajate în zonele cu eoliene, pentru a utiliza energia și la același nivel cu portbagajul mașinii. Ele comunica cu panoul de control al acesteia, preluând cerința consumatorului. Cu ajutorul unui robot specializat, marfa este scanata și introdusa ulterior în portbagaj. Plata se face imediat ce produsele comandate au fost cu totul transferate in mașină.

Închipuiți-vă cât timp economisesc din faptul că tehnologia și industria auto au realizat aceste lucruri mărețe împreună.

Stilul de viață bazat pe electric aduce economii importante

Economisesc și bani. Întreaga mea casă este construită cu panouri fotovoltaice și energia produsă o pot stoca folosind niște containere speciale. Cu ajutorul unui robot legat la sistemul de comandă al mașinii, monitorizez eficienta utilizării acesteia și o pot realoca după nevoi sau împărți cu vecinii.

Statul mă incurajează să fac asta, oferindu-mi o subvenție consistentă. Scopul final este ca întreaga planetă să adopte un „stil de viață sănătos bazat pe electric”. Pentru spitale de exemplu aceasta este o inițiativa extraordinara, pot face mai multe operații fără teama ca va pica rețeaua în mijlocul intervenției. Eu doar fac „transfer de energie” de la mașina mea către „serverul de stocare” al spitalului.

Ține de tine să ai un ecosistem sănătos!

Tine de fiecare dintre noi, nu trebuie să fii ecologist ca să vezi binele planetei și să acționezi.

De exemplu, în loc să achiziționez pentru fiecare membru al familiei câte o mașină și să ocupăm trotuarele, sa supraaglomerez orașul, apelez la serviciul de sharing car, realizat cu ajutorul inteligentei artificiale. Aceasta adună toate cererile de vacanță în zona respectivă, calculează distanța către fiecare consumator, spațiul ocupat de bagaje, numărul de pasageri și transmite un autovehicul care se conduce singur către noi. Ne strânge pe toți la un loc și pornim la drum, pe banda specială a automobilelor electrice, căci există separat și benzi de circulație pentru biciclete, vehicule ușoare, autobuze electrice.

Nu mai avem nevoie de provizii de mâncare sau apă, doar transmitem vocal cerințele, cantitățile către sistemul de comandă al mașinii și acesta oprește la magazinele specializate de care aminteam.

Altă opțiune la care am apelat, atunci când nu voiam sa împart aceeași mașină cu mai multe persoane, a fost sa utilizez Mercedes-Benz EQC pe pilot automat.

Asa am reușit sa vad peste 20 de țări, economisind sume foarte mari de bani și câștigând la capitolul relaxare și siguranță în trafic. Doar știți si voi – una e să conduci la 20 ani și alta la aproape 60.

Sursa Mercedes-Benz.com
Cu Mercedes-Benz EQC vârsta este doar un număr!

Mercedes-Benz EQC mi-a demonstrat că vârsta este doar un număr și că „un stil de viață sănătos” nu se limitează doar la ce mănânci, cât dormi sau câta mișcare faci. Acestea sunt doar aspectele de suprafață.

Cele de profunzime sunt legate de relația mea cu ecosistemul din care fac parte.

Cât timp eu, ca individ responsabil, ii gestionez resursele în mod eficient, găsesc soluții de tipul vehiculelor electrice la combaterea poluării, apelez la tehnologie într-un scop constructiv, protejez fauna și flora, ecosistemul se menține sănătos. Consecința firească a grijii mele este că și eu voi fi sănătos!

Să ne vedem sănătoși la o nouă aniversare Auto Schunn!

 

*Respecta Legea Drepturilor de autor! 

* Pozele de pe site Mercedes-Benz.com și Auto Schunn 

 

18 Comments

 1. […] Spre deosebire de leasingul financiar, unde platesti masina in rate si ramai cu masina la final de leasing, in cadrul unui leasing operational tu platesti chiria pentru o masina. […]

  Răspunde
 2. Mona12 martie 2019

  Frumoasă viziune. Mult succes!

  Răspunde
  1. oanahrp12 martie 2019

   Mulțumesc Mona 🙂

   Răspunde
 3. almonacalatoreste12 martie 2019

  Interesantă abordare. Succes!

  Răspunde
  1. oanahrp12 martie 2019

   Mulțumesc

   Răspunde
 4. M.C.Simon12 martie 2019

  Cool! Imi place faza cu… „doar transmitem vocal cerințele, cantitățile către sistemul de comandă al mașinii și acesta oprește la magazinele specializate de care aminteam.” 🙂

  Răspunde
  1. oanahrp12 martie 2019

   🙂

   Răspunde
 5. Georgiana12 martie 2019

  Cam tehnologizata viata asta a ta. Daca nu ma duc eu la cumpataturi, viata este trista. Ce-i drept mai comand pe Cora cu livrare acasa 😀

  Răspunde
  1. oanahrp12 martie 2019

   🙂 Cred ca asta ne cam așteaptă.

   Răspunde
 6. evaancutahamza12 martie 2019

  Foarte fain articolul. Imi place cum ti-ai imaginat viata cu e-mobilitate. 🙂

  Răspunde
  1. oanahrp12 martie 2019

   Mulțumesc Eva 🙂

   Răspunde
 7. Dana Codori (Anaphielle)12 martie 2019

  Interesantă viziune asupra viitorului! Mult succes!

  Răspunde
  1. oanahrp12 martie 2019

   Mulțumesc Dana

   Răspunde
 8. oanaroman9112 martie 2019

  Deși mi-ar plăcea sa vad un viitor tehnologizat, parcă prea mult e prea mult. Dar cine știe ce ne rezervă viitorul. Baftă în concurs!

  Răspunde
  1. oanahrp13 martie 2019

   Mulțumesc sa fie! Tehnologia cu o mana distruge și cu alta repara și ma refer aici la tablete și alte gadgeturi care strica ochii de ex. La mașini cred totuși ca e o idee buna

   Răspunde
 9. lifestylebycata14 martie 2019

  O, ce frumos suna viitorul tau! Inedita idee!

  Răspunde
  1. oanahrp14 martie 2019

   🙂 Sper sa ii sune bine și juriului

   Răspunde
 10. […] Mercedes-Benz EQC scrie viitorul ecosistemului sănătos! […]

  Răspunde

Lasă un răspuns

Scroll to top
%d blogeri au apreciat: