Ce ne învață copiii atunci când suntem preocupați sa fim mari

Citești in: 2 minute

Azi, de 1 iunie e  ziua lor, a tuturor copiilor! Pufosenii mici, nevinovate, ce schimba universul in care trăim, ne schimba reperele și creionează o lume mai buna. De la primul gangurit la primul pas, de la primul cuvânt la prima trăsnaie,  de la prima serbare la prima litera a alfabetului, micutiile Pufosenii descoperă lumea și o fac într-un stil aparte.Ce ne învață copiii este sa fim și noi copii, sa dăruim fără sa cerem iubire, zâmbet și pace.

Ce ne învață copiii este sa ne ridicam imediat după ce am căzut, sa desenam un curcubeu și pe cel mai înnorat cer, sa fim curioși pe tot parcursul calatoriei noastre.

Ce ne învață copiii este sa fim sinceri, sa mai credem în oameni și in bunătatea lor, sa avem curajul de a spune nu și de a renunța ușor la ceea ce nu ne mai place, ne face rău sau ne doare.

Dacă am păstra măcar un sfert din iubirea lor neconditionata, din spiritul lor liber, lipsit de griji, din felul lor simplu de a vedea viata, am fi cu mult mai fericiți și mai buni unii cu alții. Cunoașterea este calea pe care o pătrund și ei, doar ca o fac în  mod natural, fără sa strivească corola de minuni a lumii. Joaca este cea mai frumoasa modalitate de a pătrunde esenta lumii, de a ne cunoaște pe noi, asa ca luați loc pe iarba, pe nisip și dacă aveți copii, construiți castele de vise alături de ei.

Dacă nu ii aveți, găsiți trucuri de a scoate la iveala copilul din voi – poate un Monopoly, un joc de mima, un volei pe plaja cu prietenii, orice numai sa nu uitați de copilărie.

Nu ne oprim din joacă atunci când îmbătrânim, ci îmbătrânim când încetăm să ne mai jucăm. (George B. Shaw)

Voi ce v-ați jucat pana acum?

1 Comment

  1. Catalina6 iunie 2019

    Atunci… când ne vedem la un Monopoly? Sau trebuie să-mi găsesc parteneri de joacă fară copii?

    La mulți ani piticei voastre, cu întârziere! De ce nu? La mulți ani și vouă!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Scroll to top
%d blogeri au apreciat: