Personal Development

Miza blogging -cateva articole interesante

Evolutia vertiginoasa a mediului online din ultimul deceniu isi manifesta efectele si in zona bloggingului, articolelor promovate in mediul online si publicitatii. Conform celor de la Forbes Romania, in 2015 s-a dublat numarul clientilor de publicitate care au investit in promovarea online a produselor si serviciilor. Cifrele pe 2016, conform Ze List sunt semnificative:

  • Bloguri active: 5,298 (+36)
  • Posturi publicate: 29,858 (-58)
  • Comentarii: 23,538 (+605)
  • Numar total de bloguri: 93,058

Pentru generatia tanara mediul online este dincolo de zona de informare, cea mai buna ocazie pentru diverși stakeholderi de a-i influenta, de a le forma sau schimba mentalitatea, de a-i determina sa ia diverse decizii. Pe de o parte este ceva bun in aceasta expansiune, putem analiza o informație din mai multe surse si cântări “adevărurile” fiecareia. Pe de alta parte volumul mare de informații atrage un volum similar de timp pentru a alege sursa de informare, de a cântări cat este vânzare mascata a unor interese si cat este obiectivism si adevăr. In același timp însă bloggingul, cand nu este destinat promovarii unui produs sau serviciu, este o categorie aparte – se expun idei, argumente, emoții si cel care citește “intra si in pielea altora”, învață intr-o maniera informala despre alti oameni, mentalități, culturi.

Bloggerul este asemenea unui antreprenor – lansează idei, scrie articole de o anumită calitate, își câștiga un public si apoi trebuie sa mentina la standardele respective articolele sale și în acelasi timp sa inoveze – sa jongleze cu ideile, sa învețe uneori si aspecte care țin de marketing, IT programare adică sa se mențină pe o piață in care concurenta creste zilnic, ceea ce nu este deloc ușor.

Dar orice pasiune cere sacrificii – cine spune ca obține succesul sau își împlinește vocatia fara munca sau fara compromisuri – o face doar din rațiuni care țin de marketing.

Câteva articole citite in ultima perioada pe care le consider interesante prin modul in care abordează o idee cunoscută sau dezbătuta pe larg in diverse medii le gasiti mai jos:

  1. Banul ca factor de motivare
  2. Downschifting – tendinta noua in recrutare
  3. Relatiile nu sunt optionale
  4. Cum o perioada de nimic îți poate aduce totul
  5. Dans sau fuga

Sa aveți inspirație sa scrieți, sa oferiți dar mai ales sa trăiți – fără temeri !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s