Nicoleta e genul de persoană de care îți place de la prima interacțiune – este deschisă, pune suflet în ceea ce face și este preocupată permanent să se reinventeze, să facă lucrurile altfel.
Ne leagă o pasiune comună -pantofii și o admir pentru că ea transformă un simplu pantof în artă prin pictarea manuala, originalitatea fiecărui model. Un interviu deosebit in continuare:
La ce ai renunțat ca sa devii antreprenor?
De mai bine de 10 ani in timp ce mergeam la job visam sa fac acest pas catre antreprenoriat. Temerile clasice ma impiedicau si imi puneau bariere. La inceptul anului 2016 in timp ce zilnic mergeam catre corporatia portocalie visam la libertate.
Cred ca trebuie sa te simti atat de incorsetat in monotonia vietii, cred ca trebuie sa-ti simti sangele cum curge cand doar te gandesti la visul tau pentru a face pasul. Greu e sa schimbi drumul; apoi simti ca zbori. Tin minte cum m-a intrebat un coleg de ce zambesc si i-am raspuns ca mi-am comandat avionul; apoi clar am avut sentimental ca a venit, ca am urcat in el si iata asa porneste zborul….
Am lasat salariul unui job cu multe beneficii; lucram in Vanzari Corporate la o companie de telecomunicatii pentru beneficiile sufletului meu si ale familiei mele.
Asta a fost decizia mea! Pentru mine nu e business ceea ce fac acum! Vreau doar sa creez modele care vor atrage privirile si in care clientele mele se simt comfortabil.
Care sunt provocarile unui start up?
Provocari? Zilnic trebuie sa decizi, peste 6 luni poti sa faci un top de decizii ok/non ok. Asta e cheia! Sa simti drumul pe care mergi!
Noi am achizitionat utilaje de genti dorind sa producem pantofi si un lucru bun am stat o luna sa identificam care e cel mai bun acril din lume pentru pictura pe piele.
Gandindu-ma la provocari pot spune ca e foarte important ce oameni intalnesti in drumul tau – acest lucru te intarzie si iti taie aripile.
Cat de puternică este concurenta in aria de activitate si prin ce ești tu unică in piață?
Concurenta e benefica pentru dezvoltare. In lumea atelierelor de pantofi sunt aproximativ 20 de ateliere vechi cu experienta si sute de branduri care produc pantofi in unul dintre cele 20 de ateliere.
In lumea pantoforilor zilnic se intampla schimbari – colectii noi; branduri noi; culori si idei noi…nu ai cum sa le anticipezi. Ceea ce e important e ca tu sa-ti creezi o identitate si sa crezi in ea.
Exista o tipologie a oamenilor care își deschid start upuri și dacă da, cum gândește si ce face o astfel de persoana?
Sunt oameni nascuti sa fie antreprenori; astfel de oameni accepta riscul mult mai usor, cad si se ridica ca Hopa Mitica. Trebuie sa fii dispus la orice! Sa lucrezi la orice ora!
Sa alergi de 100 de ori mai mult ca atunci cand erai angajat, practic faci dupa calculele mele vreo 12 joburi(jurist, achizitor; vanzator…)
De cate ori ai vrut sa renunți si ce ti ai zis pentru a continua?
Eu am inceput cu pasi marunti acum patru ani vanzand pantofi cu brand-ul atelierului unde ii cream ; in 21 mai 2016 am vandut primul pantof cu brand propriu. Cand te opresti nu inseamna ca renunti ci doar ca sprijini dezvoltarea business-ului tau! In loc sa mergi la banca sa te finantezi mergi pe cai proprii pentru a face rost de finantare. Important este sa revii catre visul tau si sa il cresti pana unde tu nici nu-l vezi.
Am construit alaturi de verisoara mea brand-ul de pantofi pictati Cosovenco (www.cosovenco.com) si l-am lasat ei pentru a-l manevra. Incepe sa-mi placa sa o iau de la capat; voi redeschide cutia Pandorei pentru a gasi noi idei de modele de pantofi si noi variante ( Cherry ne vom numi).
Cum se construiește un brand ținând cont ca nu ai nivelul financiar sau renumele unui brand ca Otter de exemplu?
Cu mult mai multa pasiune si efort; fara vacante si alte cheltuieli inutile…cu mult efort…
Ce s-a schimbat în viata ta de când ai start up?
E simplu- traiesc! Mai mult e desuet.
Ce înseamnă sa faci cu pasiune ceva si este produsul tau esența unei pasiuni?
Da, produsul trebuie sa fie esenta a tot ceea ce pui din suflet, noi am dus arta la nivel de rang pe pantofii nostri, asta e esenta noastra.
Mulțumesc pentru interviu Nico și păstrează-ti pasiunea !
*Alege Legea Drepturilor de autor in locul plagiatului
*Poza este din articolul