Ce îi motivează pe angajați

Citești in: 2 minute

Deseori, la interviuri, asteptarile salariale ale candidatilor nu sunt in concordanta cu bugetele interne de recrutare. Fie am dat peste candidatul ideal, dar bugetul este limitat, fie avem un buget generos, dar candidatul din fata noastră nu întrunește cerintele rolului. Cand, în sfarsit, găsim persoana potrivita, avem un nou factor de stres: retentia acestuia în companie.
Primul aspect la care cineva se poate gandi pentru a creste retentia este motivatia financiara. Cu toate acestea, studiul de Employer Branding realizat de unul dintre membrii Great HRs Community a demonstrat că motivatia financiara este de fapt pe locul al 6-lea in ceea ce priveste retentia, pe primul loc fiind „respectarea contractului de munca”. Noțiunea trebuie înțeleasă intr-un sens exhaustiv, luand in considerare intregul proces de recutare- de la primul contact cu un candidat, prezentarea rolului pana la finalizarea procesului, on-boarding-ul si respectarea celor discutate la interviu. Locurile 2, 3, 4 si 5 sunt rezervate în această ordine urmatorilor factori: mediu de lucru placut, relațiile bune cu colegii și superiorii, echilibru viata profesionala – personala si oportunitatile de promovare. Astfel, pornind de la acesti factori, de la particularitatile business-ului, ale mediului de lucru, putem realiza programe personalizate de motivare a angajatilor.

Succesul acestora depinde intr-o mare masura si de abilitățile noastre de HR: capacitatea de a INFLUENȚA si capacitatea de LUCRU CU CIFRE.

Nici un business owner sau stakeholder nu va refuza o discutie în care se aduc argumente concrete despre nevoile angajatilor, avand la baza chiar Piramida lui Maslow.
IMG_20181019_114752
Cat timp avem date cu care putem confirma stakeholderilor ca salariul per angajat este in media pieței, ca putem satisface nevoile fiziologice de nivel 1, putem sa avansam catre dezvoltarea culturii organizationale. De calitatea acesteia depind toate celelalte 4 nivele.
Aici includem mai multe aspecte: sanatatea organizationala, în ce măsură putem actiona ca oameni de HR in rolul de facilitatori în relatiile angajati-manageri, flexibilitatea regulilor si procedurilor interne, comportamentele incurajate sau dimpotriva sancționate, modalitatile de recunoaștere a meritelor, valorilor individuale dar si de echipa.
 
original
✨ Te așteptăm la urmatorul eveniment marca Great HRs Community: 31.10.2018

HR+Motivare – COMP BEN intr-o piata cu prea multe optiuni !

Pentru mai multe articole, noutati despre evenimentele si proiectele organizate de #GreatHRs, inscrie-te in comunitate, accesand acest link:

Lasă un răspuns

Scroll to top
error: Content is protected !!