Spider-Man este în fiecare din noi !

Citești in: 4 minute

Save the date – 28.12.2018

Imi place sa ma organizez, ca atare îmi trec în calendar toate evenimentele importante fie ca sunt personale, cele care tin de job sau de cum imi petrec timpul liber.

IMG_20181128_224919
Omul-Paianjen: In Lumea păianjenului

Pe 28 decembrie 2018 seara nu va faceți planuri sa ma scoateti in oraș pentru ca voi fi prezenta la cinema, cu ocazia lansarii filmului de animatie: „Omul-Paianjen: In Lumea păianjenului”, distribuit in Romania de catre InterComFilm.

Trailerul, avandu-l in prim plan pe adolescentul Miles Morales, m-a făcut foarte curioasa si abia aștept sa vad filmul.

Copiii misca rotitele adulților

photo-1472162072942-cd5147eb3902

De curând m-a intrebat cineva tare drag mie, un pusti in varsta de 7 ani de ce imi place Spider-Man, argumentul lui fiind că oricum sunt „adult” si noi, adultii nu ne uitam la filme pentru copii. I-am raspuns, dar cum sunt copiii curioși, a continuat sirul de întrebări: ce putere imi place cel mai mult, ce as face daca as avea puterea respectivă, pe cine as pedepsi samd. Am luat in gluma intrebarile, dar cand mi-am intins capul pe perna, s-au perindat prin fata mea ochișorii lui veseli și toate curiozitățile. Am început sa ma gândesc serios la ele.

Iubirea se camufleaza bine

IMG_20181130_014418

Daca as fi Spider-Man, as lasa prietena mea de dimineata, cafeaua, deoparte și mi-as începe dimineata punand pe hartie prioritati si evaluand impactul acțiunilor mele. As intocmi o hartă a problemelor comunitatii, stabilind ordinea rezolvarii lor. Puterea nu este despre a „face ce ne trece prin cap” sau de a o folosi în scopuri imorale. Ea vine la pachet cu responsabilitati, de aceea m-as gandi dacă merită sa fac un bine într-o anumita arie în detrimentul alteia. Si mi-as utiliza puterile in mod echilibrat în fiecare zi.

Dintre toate puterile Omului-Paianjen (Spider-man), camuflajul este preferata mea. Daca ma întrebați de ce, motivatia e cât se poate de simplă: pentru a readuce iubirea in si intre oameni.

migration-3129340_1920

Exact asemeni unei panze de paianjen, noi oamenii pornim de la un mic gand negativ despre celalalt si tesem, brodam peste el alte zeci, sute cu conotatie deloc pozitiva. Asa se ajunge la consecinte neplacute pe termen lung: despărțiri intre doi oameni care s-au iubit ani buni, părinți si copii care nu își mai vorbesc o viata întreaga, frati sau surori care se urăsc si lista poate continua. In schimb, dacă aș fi Omul-Paianjen, m-as strecura in casele lor, as fi martorul tăcut al suferintei, orgoliului, geloziei, invidiei, întregului cumul de sentimente pe care le pot trai și simți oamenii. Le-aș observa de asemenea gesturile si faptele si m-as folosi de puterea de a vedea in viitor pentru a sti in ce direcție sa ii calauzesc. Asta pentru ca, de multe ori, din teama, din frica de singurătate, refuzăm sa rupem legaturile cu persoanele toxice din vietile noastre si tot marim panza de păianjen. Pentru a-i reapropia m-as folosi pe cat de mult posibil de abilitatile „OMULUI” din spatele Spider-Man si in mod deosebit cele de comunicare. Caci, pentru a comunica deschis, sincer si constructiv, nu avem nevoie atât de puteri supranaturale, cat mai ales de curajul de a ne recunoaște vulnerabili in fata celuilalt, de a ne asuma greselile si de iubire, multa iubire fata de cel de lângă noi.

Raspunsul la violență: inteligenta

war-952967_1280

A doua superputere pe care o apreciez la Omul-Paianjen si mi-as dori sa o detin macar pentru o zi este inteligenta, geniul sau. In combinatie cu agilitatea incredibilă, as reusi să anihilez gruparile teroriste. Din cauza acestora mor anual milioane de oameni nevinovați si familiile lor sunt distruse. Cu toate eforturile ONU si a celorlalte institutii, atacurile nu au putut fi impiedicate. Numai în 2016 au avut loc peste 13400 (potrivit revistei Forbes). Cu siguranta, daca as fi Omul-Paianjen, as reusi sa le opresc. M-as folosi de lansatorul de pânză de paianjen si de puterea de a ma cățăra pe pereti si as patrunde in locatiile in care se ascund. Odata patruns în universul lor, as accesa laptopurile, hârtiile, toate materialele si as descifra cu ajutorul mintii si tehnologiei planurile lor de luptă, distribuția retelei în întreaga lume, data si ora urmatorului atac. Incetul cu încetul ii voi anihila. Daca, prin absurd, voi fi prins, sigur nu CIA își va atribui laudele recuperării mele din mâinile inamicului, cum se întâmplă in aproape toate filmele americane, ci chiar EU. Nu uitați că am costum antiglont si mai ales o putere de vindecare remarcabila. De fapt și noi oamenii normali o avem, mai ales pe cea de vindecare sufletească, doar ca uitam uneori să avem încredere in noi, in puterile noastre si ne lasam prada deznădejdii, nu îndrăznim să ne asumam riscuri. Atunci ne vindecăm mult mai greu.

Frumusetea interioara, apanajul oricarei femei

aware-1353780_1920.jpg

Cea de-a treia superputere pe care as folosi-o ar fi cea legata de metabolismul rapid. Stiu ca as ruina intreaga industrie farma pe aria de produse de slabit si chiar pe cea a frumuseții, căci n-am mai avea motive să o invidiem pe zana care ne zâmbește cu trupul de felina perfect la televizor. Totusi, nu-mi pasa, pentru ca vreau ca noi femeile sa lăsăm deoparte obsesia frumuseții exterioare si sa ne concentram mai mult pe cea interioara, pe dezvoltarea noastra spirituala. De multe ori, din cauza aparentelor, zambim fals, vrem să părem fericite ca așa da bine in societate, așa nu vom fi judecate dar cine ne face curat, ordine si frumos în suflet dacă nu noi? Sa pornim deci cu sanse egale și doar frumusețea interioară sa faca diferența între noi !

Puterea vointei e in fiecare

PicsArt_11-29-11.42.01

De fapt, stiti care e cea mai mare putere a Omului-Păianjen ? Puterea voinței ! Doar datorită ei, a reușit sa schimbe lumea, facand-o mai buna! Si stiti care e cea mai buna veste? Ca nu trebuie să fim Omul-Paianjen sau să detinem puteri supranaturale, ne nastem cu vointa si trebuie doar sa o exersăm zilnic, chiar dacă asta inseamna să iesim din zona noastră de confort !

Just DO IT!
 

*SUPERBLOG 2018

*Poze Pixabay, sponsor (featured image)

0 Comments

 1. Daniela30 noiembrie 2018

  Au fost facute si niste filme artistice pornind de la SpiderMan. Care, pentru o seara in care n-ai ce face, merg vizionate 🙂

  Răspunde
  1. hrpassion30 noiembrie 2018

   Merci de pont 🙂

   Răspunde
 2. […] Spider-Man este în fiecare din noi ! […]

  Răspunde

Lasă un răspuns

Scroll to top
%d blogeri au apreciat: