La multi ani Romania !

Citești in: 1 minute

 
1 decembrie – o zi istorică pentru Romania. Sărbătoarea face referire la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918 și unirea provinciilor Basarabia,Bucovina ,Transilvania, Banat, Crișana,Maramureș și Sătmar cu Regatul României.

Este o sărbătoare a valorilor, a ceea ce ar trebui sa ne unească: CURAJUL, INTEGRITATEA, SOLIDARITATEA ȘI PUTEREA DE A FACE LUCRURI ÎMPREUNĂ.

Dincolo de a proclama iubirea de țară peste tot unde există vizibilitate, un public mai mult sau mai putin numeros, sărbătoarea este despre ceea ce simțim dar mai ales CE FACEM pentru ROMÂNIA, pentru a păstra și duce mai departe valorile de mai sus. Prezentul ne oferă instrumentele pentru a face asta și putem remarca dorința de schimbare mai ales în zona politică – suntem mai circumspecți la programele de guvernare, ne dorim să le vedem rezultatele in mod concret și nu doar pe hârtie.
Dar la fel de adevarat este că trăim și visăm prin excepții, copii sau adulti ale căror invenții, al căror talent este recunoscut pe întreg mapamondul și schimbă fața lumii:
TRECUT:

PREZENT:

Sunt doar câteva exemple din miile pe care ar trebui să le enumăr, dar toate au în comun un set de abilități necesare oricărei meserii din lume: inteligența, creativitatea și munca în echipă.

Asemenea valori trebuie să le ducem mai departe prin exemplul personal, prin educația pe care le-o dăm copiilor pentru că ziua României nu e doar azi sau doar 1 dată pe an!
Să facem din România un exemplu de urmat !
 

 

 

Lasă un răspuns

Scroll to top
%d blogeri au apreciat: