La 50+ te faci bona pe gratis sau te pensionezi anticipat?

Citești in: 1 minute

Dacă te întrebi care este scopul întrebării: ” La 50+ te faci bona pe gratis sau te pensionezi anticipat ? ” îți voi răspunde simplu: acestea sunt 2 opțiuni viabile când NU AI JOB.

Cum adica sa nu ai job? Ce întrebare mai e și asta când mai sunt cel puțin 11 ani pana la pensie? (dacă ești femeie)

O întrebare pertinenta pentru piața muncii din România, unde rareori vezi ca se cauta și altceva decât „tanar, dinamic” sau chiar si un senior va fi pana în 46 ani. Dacă va întrebați care sunt cauzele, eu ma gândesc la cateva:

– Profilul economic al țării  s-a schimbat – nu mai avem combinate, companii mari de productie, în care sa fie nevoie de meseriași, de oameni care sa fi absolvit scoli profesionale și pe care sa ii ții pana la vârsta de pensionare.

– Avem activități de outsourcing, multe companii care oferă servicii,  ori în vânzări prima impresie conteaza și, de ce sa nu recunoaștem, vrem sa transmitem clienților ideea de „energie, tinerețe, spontaneitate”.

– Angajatorii nu vor oameni scumpi pentru ca bugetele sunt limitate și competiția acerba.


Articolul scris pentru Great Hrs Community despre cauze și soluții pentru a nu ajunge bona pe gratis sau pensionar, îl puteți citi aici: Fără job la 50 ani

5 Comments

 1. Katherine11 ianuarie 2019

  Interesant articol, Hr Passion.
  Tot ceea ce ai notat în articol depistează realitatea zilelor noastre. Pana a avansa în domeniu si eu am fost casieră in 3 locații… dacă nu ai dorința de mai bine si nu doresti sa perseverezi nici nu vei avansa vreodata.
  O zi frumoasa!

  Răspunde
 2. advb12 ianuarie 2019

  Din fericire, sau din păcate, momentan în România este o relativă criză a forței de muncă așa că vârsta nu mai e neapărat un criteriu eliminatoriu.
  Evident problemele rămân în orășelele mici unde au dispărut majoritatea industriilor și e greu de găsit o slujbă chiar și de către cei tineri.

  Răspunde
  1. hrpassion12 ianuarie 2019

   Dacă ții cont de vârstă – zic ca depinde de profesie, de numărul de oameni din localitatea respectiva etc

   Răspunde
 3. […] Știu ca este extrem de dificil sa ramai optimist și plin de speranța, când vezi ca angajatorii nu te contactează și ești dependent de un singur loc de munca. Am și scris un articol pe tema asta pentru Great Hrs Community  – Bona pe gratis sau pensionar? […]

  Răspunde
 4. […] ajuns șef, limba ta numai „performanță” mănâncă și ăștia trecuți de 45 sunt outsideri, depășiți. Te descotorosesti de ei ca de un mar stricat și cauți prospețime, ambiții, […]

  Răspunde

Lasă un răspuns

Scroll to top
%d blogeri au apreciat: