La 50+ te faci bona pe gratis sau te pensionezi anticipat?

Dacă te întrebi care este scopul întrebării: ” La 50+ te faci bona pe gratis sau te pensionezi anticipat ? ” îți voi răspunde simplu: acestea sunt 2 opțiuni viabile când NU AI JOB.

Cum adica sa nu ai job? Ce întrebare mai e și asta când mai sunt cel puțin 11 ani pana la pensie? (dacă ești femeie)

O întrebare pertinenta pentru piața muncii din România, unde rareori vezi ca se cauta și altceva decât „tanar, dinamic” sau chiar si un senior va fi pana în 46 ani. Dacă va întrebați care sunt cauzele, eu ma gândesc la cateva:

– Profilul economic al țării  s-a schimbat – nu mai avem combinate, companii mari de productie, în care sa fie nevoie de meseriași, de oameni care sa fi absolvit scoli profesionale și pe care sa ii ții pana la vârsta de pensionare.

– Avem activități de outsourcing, multe companii care oferă servicii,  ori în vânzări prima impresie conteaza și, de ce sa nu recunoaștem, vrem sa transmitem clienților ideea de „energie, tinerețe, spontaneitate”.

– Angajatorii nu vor oameni scumpi pentru ca bugetele sunt limitate și competiția acerba.

Articolul scris pentru Great Hrs Community despre cauze și soluții pentru a nu ajunge bona pe gratis sau pensionar, îl puteți citi aici: Fără job la 50 ani

4 gânduri despre „La 50+ te faci bona pe gratis sau te pensionezi anticipat?

 1. Interesant articol, Hr Passion.
  Tot ceea ce ai notat în articol depistează realitatea zilelor noastre. Pana a avansa în domeniu si eu am fost casieră in 3 locații… dacă nu ai dorința de mai bine si nu doresti sa perseverezi nici nu vei avansa vreodata.
  O zi frumoasa!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Din fericire, sau din păcate, momentan în România este o relativă criză a forței de muncă așa că vârsta nu mai e neapărat un criteriu eliminatoriu.
  Evident problemele rămân în orășelele mici unde au dispărut majoritatea industriilor și e greu de găsit o slujbă chiar și de către cei tineri.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s