Cum alegem ținuta business ? Via Daniel Duță

Citești in: 5 minute

Daniel Duță și Oana Soare au fondat în mai 2018 revista Glam News, care are circa 200 000 vizualizări lunar, întrecând chiar reviste cunoscute în piata. Daniel face în paralel web design și grafica publicitara și ne-am cunoscut prin competiția Superblog. El a acceptat provocarea mea, de a scrie despre cum alegem  ținuta business. Va invit sa citiți un articol la fel de fain, ca și ținutele create:

Cum alegem ținuta business?

Dacă ai lucrat vreodată într-un birou, ai participat la o întâlnire corporativă sau ai susținut un interviu, vei înțelege, fără îndoială, provocarea alegerii unei ținute potrivite. Astăzi, ținuta business este mai confuză decât oricând și găsirea echilibrului perfect între profesionalism și stil poate fi dificilă. În continuare voi prezenta un ghid cu care poți fi chic, dar totuși business, pentru a avea inspirație toată săptămâna.

Ce este  ținuta business?

1
Ținuta business este un cod formal de îmbrăcăminte pentru birou și evenimente corporative. Acesta denotă un stil profesionist de îmbrăcăminte care este smart și sofisticat. Pentru bărbați este necesar un costum. Femeile, pe de altă parte, pot interpreta ținuta business într-o serie de moduri. În timp ce costumele cu pantaloni sau fustă sunt ideale, un compleu bine ales sau o rochie, pot funcționa de asemenea foarte bine.

Ținuta business casual vs. formal

2

Îmbrăcămintea casual și îmbrăcămintea formală diferă semnificativ. Ca atare, este esențial să știi pentru ce te îmbraci și cum să faci acest lucru în mod corespunzător. Business casual este un stil oarecum relaxat pentru birou. Este adesea utilizat la locurile de muncă mai contemporane și în „casual friday” în birourile mai conservatoare. Ținuta formală este mai sofisticată decât cea casual și este în mod obișnuit rezervată pentru birouri mai tradiționale și cu anumite ocazii profesionale, cum ar fi întâlniri cu clienții și prezentări.

Ținuta business pentru birou

3
Când te îmbraci pentru birou, este important să te simți confortabil, din moment ce porți aceste haine toată ziua. Prin urmare, pantalonii sunt de multe ori o alegere bună, deoarece este mai ușor să te miști și să te așezi decât în rochii și fuste. Dacă lucrezi într-un birou de ceva timp, vei știi ceea ce funcționează și ce nu, ca atare, îți poți pune amprenta pe garderobă, fără să te îngrijorezi că nu eşti destul de formal.

Ținuta business pentru interviu

4
Ținutele business sunt o alegere fantastică pentru a participa la interviuri. Proiectează un aspect lustruit și smart, creând o impresie excelentă. Un costum slim în culoarea navy, cu o cămașă albă și tocuri, este o opțiune deosebit de bună. Nu uita nici de accesorii. Alege bijuterii discrete, o geantă neagră bine structurată. De asemenea, poți încerca să personalizezi ținuta pentru a se potrivi cu postul pentru care aplici.

Ținuta business pentru cocktail

5
Ținuta pentru cocktail este adesea necesară pentru evenimentele de lucru după program. Ca atare, vei dori să arăți chic, dar și oarecum conservatoare. Pentru a face acest lucru, încearcă să alegi o rochie cu mâneci cu volane, un model unic sau să porți un colier masiv. Apoi, completează ținuta cu tocuri, un clutch și câteva bijuterii discrete. Dacă nu dorești să porți o rochie, poți încerca să alegi un costum slim. Dar evită să îl porți cu o cămașă pentru a te asigura că nu arăți exact ca la birou.

Ținuta business pentru vară

6
Alegerea unei ținute perfecte pentru birou în căldura verii poate fi o provocare. O provocare, dar nu ceva imposibil. Pantaloni subțiri de in, rochiile și fustele sunt cheia pentru obținerea unui aspect sofisticat pe tot parcursul sezonului. Chiar dacă purtarea unui blazer la biroul unde lucrezi nu este necesar, ar trebui să păstrezi unul la îndemână pentru întâlniri pe parcursul zilei. Când vine vorba de încălțăminte, vei fi tentată să alegi pantofi deschiși la culoare, dar, în general, este mai bine să rămâi la culorile închise, deoarece acestea sunt mai potrivite pentru birou.

Ținuta business pentru iarnă

7
Pe timpul iernii, încearcă să faci doar schimbări simple în dulap pentru a combate frigul. Schimbarea cămășii cu un pulover pe gât va oferi căldură în timp ce arată, de asemenea, elegant. De asemenea, schimbarea pantofilor cu cizmele cu toc poate avea un efect similar. Alt mod în care vă puteți menține eleganța este alegerea unor țesături mai grele și investirea într-un palton de calitate.

Ținuta business –   Pantalonii business

8
Pantalonii business pentru femei vin într-o diversitate de modele, inclusiv drepți, evazați și slim. Atunci când alegeți o pereche, selectați croiala care vă avantajează cel mai bine. Dar fii atentă la lungime. În cazul în care pantalonii se strâng în partea de jos, asigură-te că îi duci la un croitor în loc să îi îndoi. Când vine vorba de culori, nuanțele neutre, cum ar fi negru, albastru marin și gri sunt ideale.

Ținuta business – Fustele business

9
Când purți o fustă la birou, lungimea este critică. În mod ideal, fusta trebuie să se termine la genunchi sau mai jos. De asemenea, asigură-te că fanta nu ajunge prea sus și că nu este prea strânsă, astfel încât să poți să te așezi confortabil. Fustele cu fantă reprezintă o alegere deosebit de bună, dar opțiunile A-line pot fi, de asemenea, ideale.

Ținuta business – Cămășile business

10
Câmășile reprezintă cea mai bună alegere în materie de îmbrăcăminte office. Nu numai că sunt foarte elegante, dar vin și într-o varietate de materiale și culori, ceea ce înseamnă că sunt potrivite pentru toate ocaziile de afaceri. Atunci când alegi o cămașă, investește în nuanțe de alb-negru care vor funcționa ca și elemente de bază ale unei ținute. Apoi, dacă biroul la care lucrezi nu este unul foarte conservator, poți alege modele în tonuri mai soft sau chiar și nuanțe tari pentru ceva diferit.

Ținuta business – Rochiile business

11.jpeg

Rochia ar trebui să vină pe corp, fără a fi prea strâmtă. Ar trebui, de asemenea, să aibă o lungime corectă, să se termine la genunchi sau mai jos și să nu fie prea revelatoare. În timp ce rochiile cu mâneci scurte și cu mâneci lungi sunt mai potrivite pentru un cadru mai formal, stilurile fără mâneci pot funcționa, de asemenea, atunci când sunt asociate cu o cămașă pe dedesubt sau un blazer deasupra.

Ținuta business – Costumul business

12
Fie că este vorba de pantaloni sau de o fustă, un costum este o opțiune excelentă pentru femeile care lucrează într-un mediu formal. Atunci când alegi un costum, cel mai bine este să păstrezi totul simplu, cu o culoare neutră, o țesătură simplă și fără prea multe detalii decorative. Apoi, tot ce trebuie să faci este să adăugi o cămașă și o pereche de stiletto.

Cele mai bune culori de purtat la ținuta business

Verde

Această culoare denotă prospețime, siguranță și armonie. Culoarea verde este odihnitoare pentru ochi și este o alegere bună pentru persoanele care stau în fața unui ecran timp de mai multe ore.

Albastru

Aceasta este culoarea adevărului și a înțelepciunii. De asemenea, are un efect calmant și este cea mai stabilă culoare. Deci, dacă aveți un loc de muncă volatil sau dramatic, albastrul este o culoare excelentă de purtat pentru a contracara tensiunea.

Maro

Culoarea stabilității, maro este o culoare mai masculină. Dacă sunteți o femeie într-un loc de muncă predominant de sex masculin, purtarea unui costum maro vă poate oferi credibilitate.

Negru

Această culoare poate transmite sentimente de mister și de seriozitate. De asemenea, este considerata elegantă și are un efect de subțiere. (Și cui nu-i place asta?) Dacă vrei să fii tratată serios, costumul clasic negru, cu o pată de verde sau albastru, funcționează de minune.

Sper ca v-au plăcut recomandările! Spor la shopping pentru ținuta business ideală !

Sursa foto: pinterest

Respecta Legea Drepturilor de autor în locul plagiatului

Lasă un răspuns

Scroll to top
%d blogeri au apreciat: