Curs de recrutare bun AIMS Hire with purpose oanahrp

Curs de recrutare bun? Pune pe lista și AIMS

Citești in: 3 minute

Un curs de recrutare bun?

Știu ca noțiunea de bun poate fi diferita de la persoana la persoana, dar pentru un curs de recrutare, este atribuit un sens comun:

 • Conceptele transmise sunt ușor de înțeles
 • Informația este actualizata la modul în care se face recrutare acum
 • Informația este bine structurata și urmează un fir logic
 • Nu lipsesc jocurile, role play și alte instrumente practice pentru o înțelegere mai buna a conceptelor
 • Interactivitatea și networkingul între participanți și trainer sunt omniprezente
 • Împărtășești si înveți din experienta celorlalți participanți, înțelegand și alte industrii
 • Poti pune în practica ceea ce ai aflat în curs

Când ai prea multe opțiuni pentru un curs de recrutare

Pare simplu de ales când ai atâtea criterii și așteptari clare, dar nu e simplu deloc și vă zic asta din proprie experienta.

O data ca programa unui curs nu spune mare lucru despre trainer, despre capacitatea lui de a se face înțeles.

A doua – sunt multe cursuri care promit marea cu sarea și de fapt sunt atât de teoretice, încât puteai sa stai acasă sa citești o carte. Pana și aceea era mai practica!

A treia – ai un buget limitat și nu îți permiți să ajungi la trainerul X, super cunoscut, pentru care plătești brandul și apoi conținutul. Și nu mereu merita efortul financiar.

Ce e de făcut? Sa dai cu banul pentru alegerea unui curs de recrutare? Sa cauți pe Internet referințe? Sa ceri recomandari?

Ultima ar putea fi o varianta buna.

Recomand cu încredere curs de recrutare Hire with Purpose AIMS

Sa va zic cum am procedat eu. Am întrebat in stânga și in dreapta, am notat pe hârtie cursurile, am cerut programa și m am uitat in calendarul personal.

Initial voiam pe 28.02-1.03 dar, pentru ca a intervenit ceva și aveam nevoie sa îl fac cât mai repede, am consultat opțiunile ramase.

Am început sa analizez recomandarile, din partea cui au venit și obiectivele mele. Apoi am trimis email către furnizori, intrebandu-i dacă ating subiectul și cât timp aloca.

Dintre toți cei rămași pe lista scurta, cei de la AIMS Executive Search m-au convins cu programul lor de 2 zile – Hire with purpose!

Iată motivele care au stat la baza deciziei de a urma cursul la AIMS:

 • Informația bine structurata – prima zi sourcing și a doua tehnicile de interviu
 • Informația actualizata – pe zona de sourcing Boolean Search plus alte opțiuni de site-uri de care nu știam. Sunt excelente pe IT și bune când facem recrutare de volum.
 • Informația adaptata la business – tehnicile de interviu au fost pe competențe, pornind de la obiective organizaționale, nu metode empirice
 • Împărtășirea de experienta și networking cu ceilalți participanti mi-a deschis noi orizonturi. Una dintre participante venea din retail, unde am descoperit ca este o adevărată provocare sa găsești resursa umana, sa o motivezi. Competiția pentru oameni pregătiți nu este doar la pozițiile cu studii superioare.
 • Nu m-am simțit ca la școală, pentru ca, la orice concept prezentat, Cristina, trainerul nostru întreba ce părere avem, dacă l am aplicat în companiile noastre
 • Verificarea din partea trainerului, ca ai înțeles conceptele transmise, este esențială. Nu m-am sfiit deloc sa întreb acolo unde nu îmi erau clare lucrurile.
Cu jocul începe totul
 • Jocurile sunt cel mai bun mod de invatare. Am exersat prin joc Boolean Search, formularea de competente, întrebările de verificare a acestora, tipurile de candidati.
 • Ma gândesc mereu ce impresie las candidatilor. Jocul de rol filmat urmat de feedback personalizat oferit de consultant mi-a fost de mare ajutor. Am aflat informații importante privind postura, gesturile nonverbale, modul de adresare a întrebărilor și cât de clare sunt.

De la AIMS am plecat cu concepte de pus în practica

AIMS mi-a oferit cadrul necesar pentru a asimila anumite concepte și de a le pune în practica imediat, chiar și pe zona de IT, unde recrutarea este o provocare.

Ideea de baza cu care am plecat de la AIMS este: „Fii asemeni unui jurnalist, pune mereu întrebările Cine, ce, când, unde, cum și de ce?”

Mai poți citi în aria de training, :

Cum evaluam rezultatul unui training?

Ce facem cu candidații dezorientați?

Lasă un răspuns

Scroll to top
%d blogeri au apreciat: