Timpul stă în loc la Royal Boutique, prezentul contează

Citești in: 3 minute

Mi-am început anul mergând deja de 2 ori la munte și sper sa o țin tot asa,  tot anul in drumeții. Am avut senzația, de fiecare dată, că timpul stă în loc.

Parcă fiecare secunda se scurgea greu și mi se părea tare ciudat sa nu-mi sune alarma de trezire, sa nu-mi bâzâie telefonul, sa nu-mi zică vocea interioara ca trebuie sa merg la cumpărături, sa gătesc, sa fac curat șamd. O liniște nefireasca în corp și suflet a pus stăpânire pe mine odată cu senzația asta de timp oprit.

Ma gândeam, când am revenit în nebunia din  București, ce anume a contribuit la asta. Pe de o parte aerul curat, decorul de vis – Poiana Brașov cu munții încununati încă de zăpadă, frumusețea nocturna a Pieței Sfatului din Brașov,  pe de alta parte locația.

Royal Boutique – o destinație de basm

Am stat în ambele dăți la Hotel Royal Boutique din Poiana Brașov. Este situat în mijlocul stațiunii, foarte aproape de pârtia de ski și beneficiază de o poziție perfecta pentru o împătimita a pozelor ca mine.

De cum ii treci pragul, ai senzația că intri într-o atmosfera de basm, datorita tablourilor inspirate, de pe pereți, mobilierului wenge, costumelor cu epoleți ale persoanelor de la recepție și amabilități personalului. Este ceva din atitudinea blândă, sufletista și totodată atentă la detalii a proprietarului, în fiecare dintre angajați.

Îți dai seama imediat ca este un basm actualizat pentru 2019, când parcurgi detaliile: parcare monitorizata video, mobilier modern, iluminare cu leduri, balcon, sala pentru sauna, sala de biliard, loc de joaca pentru copii.

Detaliile compun întregul

Nu degeaba se spune ca detaliile fac diferența. Sa știi sa alegi culorile într-o camera, sa le combini atât de reușit încât sa îți lase impresia, ție ca vizitator, ca ești acasă, e o adevărată artă. Fără îndoială că și albul imaculat al lenjeriei de pat, curățenia desăvârșită au contribuit la acest sentiment de bine, de acasă.

IMG_20190315_112247-min.jpg

IMG_20190315_112302-min.jpg

PhotoEditor-20190317011847-min.jpg

Cum sa nu fiu convinsa ca timpul stă  în loc, când m-am trezit de fiecare data,  având în fata un astfel de peisaj, în care natura ma indemna la visare, la armonie, la liniștea și bucuria prezentului?

IMG_20190315_175858-min (1).jpg

Cum sa nu cred ca timpul stă în loc când i-am avut pe cei dragi alături? Cum sa nu se oprească timpul sa bea o cafea cu mine, în balcon si sa citim împreună o carte buna? Am înfruntat frigul doar pentru senzația aceea faina de eliberare de orice grija, de „lene” plăcută  pentru a admira peisajul în toata măreția lui.

PhotoEditor-20190317013006-min.jpg

La Royal Boutique regăsești darurile copilăriei

Cred ca timpul mi-a dat un răgaz sa intru din nou în pielea unui copil, oferindu-mi decorul potrivit, pentru a fi din nou curioasa, exaltata de tot ce e nou, pentru a ma bucura de fiecare pas mărunt.

IMG_20190315_135331-min.jpg

Mi-am dat seama ca, în vâltoarea Bucureștiului, alergăturii zilnice, prea iau de-a gata toți pașii pe care ii fac, prea este totul normal sa se întâmple într-un fel anume. Însă aici, la Royal Boutique, unde timpul stă în loc, am înțeles că orice progres, fie el cât de mic, se face printr-o multitudine de pași. Aceasta implica sa am mai multa răbdare, sa mulțumesc mai des celor dragi pentru dragoste și celorlalti pentru lecțiile invatate, sa ma bucur mai mult de victoriile mici, chiar dacă rezultatele nu sunt de fiecare data cele așteptate. 

Având bateriile încărcate, inima plină și zâmbetul pe chip, parca și apetitul meu insatiabil s-a oprit în loc, chit că micul dejun de la Royal  Boutique este diversificat, cu preparate proaspete și gustoase.

Am umplut bagajul cu plimbări lungi  și din ele cu amintiri, cu momente hazlii, cu zâmbete ca să pot opri și acasă timpul în loc, gândindu-mă la ele.

IMG_20190315_190206-min.jpg

Pentru tine cât de des stă timpul în loc?

*Poze arhiva personala și featured image de Royal Boutique

 

2 Comments

 1. Almona18 martie 2019

  Și mie mi-a plăcut la Royal Boutique chiar dacă am stat doar o noapte. A fost ceva deosebit. Sunt curioasă cum e vara acolo.

  Răspunde
  1. oanahrp18 martie 2019

   Eu am băut cafeaua pe balcon chiar și în ianuarie când am fost, deci vara feerie 🙂 Sper sa reușesc sa ajung și la vara

   Răspunde

Lasă un răspuns

Scroll to top
%d blogeri au apreciat: