Masa împreună face atmosfera bună!

Citești in: 4 minute

La mama acasă, orice masă are farmec

De la 7 pana la 18 ani mi-am serbat ziua de naștere acasă. Îmi aduc aminte cu drag, dar și cu compasiune pentru mama, de eforturile ei extraordinare. Avea un adevărat ritual, care debuta cu curățenia generală, continua cu pregătirea unor preparate super gustoase si se finaliza cu pregătirea mesei, ea în sine o ceremonie mai mică. Alegea pentru viitorii mei musafiri cea mai frumoasă față de masă, pe care o avea în casă, o decora cu șervețele create de mâinile ei, scotea paharele de cristal, vesela de cobalt și tacâmurile, le spăla, le ștergea cu tandrețe de parcă ar fi fost copiii ei și apoi le așeza pe masă.

Totul se desfășura riguros, toate erau orânduite milimetric și privirea ei devenea relaxată abia când vedea toate bunătățile pe masă. Simfonia de culori a preparatelor o asemănam de fiecare dată cu o grădină în plină primăvară,  cu lalele în toate nuanțele. Salata de boeuf decorată cu măsline și ardei roșu contrasta cu sclipirea verzuie a salatei de vinete și albul icrelor. Năstrușnicile rulouri cu țelină și morcovi mișunau în jurul feliilor de roșii și castraveți. Și acesta era doar aperitivul! După ce se vedea cu toate gata, mama spunea cu mândrie:

Masa împreună face atmosferă bună!

– Tine minte fata mea, la masă se leagă marile prietenii, se fac marile afaceri și se recunoaște un om! După atenția acordată alegerii și aranjarii mesei, alegerii și poziționării scaunelor, după calitatea preparatelor îți dai seama cu cine ai de a face. O persoană ordonată, migăloasa, cu simț estetic, care pune suflet în ce face și pentru care mâncatul este o artă, nu doar o nevoie, aici o recunoști!

Am băgat la cap tot ce mi-a zis și am încercat să o fac mândră de mine cu prima ocazie. Aceasta s-a întâmplat când mi-am cumpărat apartamentul și m-am mutat de la casa părintească. Ne-am strâns circa zece persoane să sărbătorim. Am pregătit totul cum a făcut și mama atâția ani pentru mine și musafirii mei.

Scaunul de calitate nu te dă pe spate (a se interpreta expresia la propriu, nu la figurat)

Tata, un veritabil ursuleț cu ochi blânzi și mari le avea cu discursurile. N-a ratat ocazia nici atunci:

-Draga mea, să ne bucurăm de o zi deosebită, în care ne-ai dovedit că toate eforturile noastre de a te îndruma spre ce e bine, onest, frumos nu au fost în zadar. Sper ca în această casă să îți pui amprenta simțului tău estetic deosebit și să ai parte de bucurie, relaxare și multe clipe minunate alături de oamenii dragi sufletului tău. Noroc!

Ne-am ridicat toți să ciocnim în cinstea realizării mele. O fracțiune de secundă mai târziu, mi se părea că ceva lipsește, nu e în ordine. Nu mi s-a părut de fapt, căzuse tata de pe scaun.  Ne-am strâns toți în  jurul lui, am verificat dacă e bine și m-am uitat la scaun. Se dezmembrase un picior și, nefiind de o calitate prea bună și tata fiind mai plinuț, a cedat. 

Ca să trecem ușor peste incident, dumnealui a ținut-o tot într-o glumă: 

– Ce să îi faci fata mea, dacă și scaunului i-a plăcut discursul meu! Pesemne voia să mă aplaude, dar nu i-a ieșit!

Am izbucnit în râs toți și atmosfera s-a destins, iar petrecerea și-a urmat cursul. Acum nu mai organizez mese festive atât de des, dar lecția mi-am învățat-o.

Somproduct, calitate și confort

Confortul, rezistenta în timp, potrivirea in functie de spațiu, de culori și încadrarea în buget sunt acum esențiale pentru mine.

Cu aceste idei în minte, am descărcat aplicația Somproduct și am început căutările pentru patru scaune de bucătărie. Observ că au prețuri bune, mă încadrez în buget, deci ar merge și o masă de bucătărie. Îmi doresc să îmi  surprind plăcut prietenele pe 21 mai, de ziua mea de nume, când vom savura o cafea și un mic dejun excelent.

A devenit tradiție,  ca în fiecare an să vină la mine dis de dimineață, să îmi aducă un tort cu ciocolată și un buchet mare de lalele. Preferă să stea în bucătărie pentru că vor să și fumeze.

masa împreună oanahrp.jpgÎmi fug ochii spre mai multe modele din secțiunea set de masă cu scaune, pentru ca sunt realmente deosebite.

In plus primesc și un voucher de 45 lei pentru prima comanda și livrarea este gratuita, fiindcă este mai mare de 149 Ron. E perfect căci voi putea sa îmi iau ori o perdea, o fata de masa noua sau poate o vază pentru minunatele mele lalele.

Somproduct masa și scaune Confort
O mica parte din varietatea de mese și scaune din oferta SomProduct

Datorita acestor schimbări mici, aspectul bucătăriei mele se va schimba radical. Asemeni primăverii, anotimpul noilor începuturi, bucuriei și feeriei de culori, bucătăria mea va purta straie noi, moderne și tinerești. 

Voi schimba masa pătrată cu un model pe rotund și scaunele cu unele mai mici ca dimensiuni, dar extrem de confortabile. În acest fel, voi câștiga spațiu și voi oferi un plus de intimitate, de apropiere și mai ales de confort. Bucătăria va deveni mai primitoare pentru oamenii dragi sufletului meu.

IMG_20190323_225507
Alegerea mea – Set masa din lemn de cauciuc + 4 scaune „Calais” Ivory, Somproduct 

Această schimbare mica îmi va oferi și mie un tonus pozitiv,  inspirație în realizarea preparatelor, cu atât mai mult cu cât petrec destul timp aici.

Sunt super incantata de ce am găsit la Somproduct, mai rămâne doar să dau  comandă. Abia aștept să văd fețele pline de uimire ale fetelor, ale părinților și pe ale voastre 🙂

*Arhiva personala și poze Somproduct

*Spring Superblog 2019

12 Comments

 1. Oana M27 martie 2019

  Ce comică întâmplarea cu tatăl tău. Și mama ta are o vorbă tare înțeleaptă. Să știi că e adevărat, în bucătărie, la masă, se petrec cele mai plăcute clipe. Și nu doar legate de mâncare. 😊

  Răspunde
  1. oanahrp27 martie 2019

   Da, bine ca nu a pățit nimic tata 🙂

   Răspunde
 2. illusion27 martie 2019

  Mi-a plăcut tare mult povestioara, e călduroasă dacă pot spune așa 🙂 și alegerile tale în materie de mobilier sunt reușite 🙂

  Răspunde
  1. oanahrp27 martie 2019

   Mulțumesc 🙂 sunt înnebunită după verde și acel set de masa cu scaune ar merge perfect 🙂

   Răspunde
   1. illusion27 martie 2019

    Daaaa ar veni super 🙂

    Răspunde
 3. elvira27 martie 2019

  Frumoasă povestea.

  Răspunde
  1. oanahrp27 martie 2019

   Mulțumesc Elvira 🙂

   Răspunde
 4. M.C.Simon27 martie 2019

  Imi place alegerea ta! O masa rotunda e super!

  Răspunde
  1. oanahrp27 martie 2019

   Mulțumesc Carmen

   Răspunde
 5. carmenbartshantispirit27 martie 2019

  Buna alegere. Le-ai asortat. M-ai da pe spate, dar scaunul rezista 🙂

  Răspunde
  1. oanahrp27 martie 2019

   🙂

   Răspunde
 6. […] Masa împreună face atmosfera bună! […]

  Răspunde

Lasă un răspuns

Scroll to top
%d blogeri au apreciat: