M-a atras ca un magNET și mi-a schimbat viața!

Citești in: 4 minute

Vine pe furiș cu agilitatea și grația unei feline și se cuibărește la pieptul meu. Este puternică, senzuală și delicată în același timp și are o atingere atât de fină încât tresar de plăcere. Îmi răscolește fiecare colțișor al trupului meu, cu sărutările ei pătimașe și îmi „hrănește”  sufletul cu emoție, cu fericire pură. Are forța de atracție a unui magnet, care s-a lipit atât de tare de ființa mea,  încât oriunde plec o iau cu mine.

Prima noastră întâlnire a fost într-o dimineață de septembrie, când picături mărunte și dese de ploaie, nori colorați în tonuri de gri își revărsau tristețea asupra tuturor trecătorilor din parc. Mă simțeam și eu gri la suflet, chiar ușor deprimat și lipsit de energie, deși urma o zi încărcată la birou. Lucram într-o agenție de presă și trebuia să scriu un articol despre noi metode de a-ți găsi inspirația.

Tot mergând eu așa încetișor și cu plictis, m-am impiedicat de o piatră. Am avut noroc că nu mi-am întins oasele pe trotuar și, ridicându-mi privirea, am dat cu ochii de ea. Mi-a îmbătat pe loc toate simțurile, m-a cucerit iremediabil. M-a atras ca un magnet, asa încât, în loc să-mi văd liniștit de drumul spre serviciu, am început să o urmăresc. Era cu altcineva și acea persoană grăbea pasul de ziceai că e la maraton. Nu m-am lăsat până nu am deslușit misterul:

– Bună ziua, scuzați-mă că vă deranjez, vreau și eu să știu dacă „ea” este responsabilă pentru vitalitatea și fericirea care vi se citește în ochi!

Mă privește cu haz, deși mă așteptam să spună că sunt un nebun și să mă apostrofeze.

– Haha, sunteți chiar simpatic domnule! Da, ea mă face să radiez în fiecare dimineață!

Este…cafeaua mea extraordinară! Mă ajută să rezist pe o vreme psihotica precum aceasta, să-mi găsesc inspirația ori de câte ori am nevoie, mă umple de vitalitate.

PhotoEditor-20190401202251-min.jpg

Vreți să o încercați? 

– Da, v-aș fi recunoscător! Azi oricum întârzii la serviciu, măcar să-mi fac o bucurie!

– Veniți cu mine! Dacă tot ați fost așa îndrăzneț, încât să-mi vegheati de la distanță toți pașii, măcar să vă cunosc și eu!

Mă înroșisem tot, deci și-a dat seama. Mi-era rușine să mă mai uit drept în ochii ei frumoși, de un albastru intens ca safirul, dar ea îmi arunca priviri jucăușe și ușor ironice.

Am urmat-o până în fața unei căsuțe mici, cochete. Se pare că acolo își avea locul de muncă. Am intrat și aceeași aromă intensă mi-a încântat simțul olfactiv. M-a condus în bucătărie, m-am așezat la masă, a apăsat butonul espressorului și numaidecât mi-a pregătit o cafea.

Philips-3099790315-SM7686_00-E2P-global-001-mobile.tif

S-a uitat la mine în timp ce sorbeam cu nesaț din licoarea aceea fermecată:

– Cum vi se pare?

– Este incredibilă, mă simt de parcă aș fi fost sărutat de femeia visurilor mele!

– Mă faceți să râd! Cum arată această femeie, dacă nu sunt indiscretă?

 – Păi.. Nu apuc să îi descriu nimic, căci îmi sună telefonul și sunt chemat urgent la birou. Îi mulțumesc și mă ridic în grabă să plec.

N-am reușit să mai vorbim în ziua respectivă, căci am avut de predat urgent articolul cu metode de inspirație. Mi-a ieșit foarte bine, cafeaua a fost sursa mea principală de idei. Seara, mi-am amintit de întâmplare și am început să râd. Am fugit ca disperatul să descopăr senzualitatea și aroma cafelei, ce mă atrăgea ca un magnet și m-am pomenit că mi-a căzut cu tronc și domnișoara cu ochii albaștri.

Cine credeți că era a doua zi în fața vilei cochete, cu parfum de cafea? Eu și un buchet mare de lalele. Cafeaua ne-a deschis drumul unei relatii minunate și iată-ne împreună, la casă nouă.

****

– Dragul meu, vino puțin să îți arăt ceva! M-am gândit să ne luăm un cadou de casă nouă, mai exact un espressor. La cât de mult iubim cafeaua, merităm!

MagNET-Logo-950x300-Copy.jpg

Uite, am găsit pe magazinul online magNet.ro mai multe variante, în plus au și promoții la espressoare. Ce părere ai? 

– Arată foarte bine, alege tu o variantă care să reziste în timp, să păstreze aroma cafelei și să ne permită amândurora să savuram ceea ce ne place: Espresso Machiatto și Capuccino.

– Perfect! Mâinile ei gingașe mișcă cu rapiditate mouse-ul, ochii ei superbi scanează cu o curiozitate teribilă fiecare produs. Se oprește brusc.

– Iată modelul ideal pentru noi! Espressorul automat Saeco Xelsis SM7683/00 (Stainless Steel) este exact ce ne trebuie! 

SM7683_00-RTP-global-001-1024x749

– Ia să vedem! De ce e atât de special?

Râșnita este reglabilă în 12 trepte și este fabricată 100% din ceramică de înaltă tehnologie, excepţional de dură şi de precisă. Aceasta înseamnă că se elimină riscul de supraincalzire și se păstrează intactă aroma cafelei. Asta pentru aproximativ 20 000 de cești, e incredibil!

Philips-3122917444-SM7680_00-BPP-global-001-mobile.tif

În plus, avem cele mai bune cafele din lume  chiar la noi acasă, fără să mai stăm la cozi, fără stres și rapid. Boilerul de apă, datorită combinației de aluminiu şi oţel inoxidabil, se încălzeşte rapid până la temperaturile ridicate corespunzătoare. 

Sistemul poate prepara două cafele în mod simultan,  chiar și Melange, Flat White, Capuccino,  Espresso Machiatto pentru tine. Datorită sistemului Latteduo, avem chiar 15 băuturi. Diversitate, savoare, toate la un loc, ce părere ai? 

Philips-2457045072-SM7683_00-APP-global-001-mobile.tif

–  Știi că mie îmi place să îmi pun lapte cu măsură, de o anumita consistență, ca să nu iau din tăria cafelei! Ma ajută în acest caz?

– Sigur dragul meu!

Este ideal pentru tine datorită  sistemului Coffee Equalizer™, care îți permite să personalizezi concentraţia, volumul, temperatura şi gustul cafelei, cantitatea şi volumul spumei de lapte, precum şi ordinea în care se toarnă laptele şi cafeaua. Spuma de lapte va avea consistența dorită de tine datorită tehnologiei brevetate Latte Perfetto 

Să îți mai zic că poți memora preferințele, grație celor 6 profiluri de utilizator de pe ecranul tactil? Încă nu te-ai hotărât? 

– Mă gândesc cât timp îmi va lua să igienizez tot aparatul. Știi că dimineața suntem pe fugă și nu aș vrea ca timpul pe care îl petrec sorbind liniștit din aroma ei, să îl aloc curățirii componentelor. Cafeaua e un ritual, o stare, nu un shot de whisky!

– Aaa, n-ai nicio grijă! Prin numai trei clicuri, Saeco Xelsis iniţiază procesul de curăţare, iar unitatea internă de preparare este uşor de detaşat şi se curăţă în câteva secunde.

În plus sistemul de lapte este curățat cu un jet de abur igienic (HygieSteam), astfel încât acesta să fie curat şi pregătit pentru următoarea cafea.

Am scăpat și de grija curățirii aparatului de depunerile de calcar, datorită sistemului Aqua Clean, care purifică apa și prepară până la 5000 de ceşti fără detartrare înlocuind în mod regulat filtrul.

– Sună foarte bine! Poți să îl comanzi atunci, dar de instalare și montare se ocupa ei?

– Sigur! Il înregistrez pe site și beneficiez de serviciul Gold Premium Service, care oferă printre altele asistență personală la noi acasă și service gratuite! 

Cum să nu o iubesc când se gândește la toate și alege tot ce e mai bine pentru noi?  V-ați prins de ce este ea femeia visurilor mele? Pentru că doar ea înțelege relația mea deosebită cu cafeaua, atracția magnetică a acesteia asupra mea!

Philips-2417829836-SM7685_00-MI1-global-001-mobile.tif

*Superblog Spring 2019

* Poze Sponsor și arhiva personala

32 Comments

 1. illusion4 aprilie 2019

  Cu adevărat magNETic articol tău! Iar de cafea ce să mai zic: o ador!

  Răspunde
  1. oanahrp6 aprilie 2019

   Mulțumesc foarte mult Diana!

   Răspunde
 2. Dincolo de nori5 aprilie 2019

  Bine scris și foarte documentat. Succes.

  Răspunde
  1. oanahrp5 aprilie 2019

   Mulțumesc Radu, sa fie!

   Răspunde
 3. M.C.Simon5 aprilie 2019

  Felicitari, atat pentru poveste cat si pentru modul in care ai impletit-o cu realitatea, Oana! Mi-ai facut o poooftade cafea… Fug sa-mi prepar una. 🙂

  Răspunde
  1. oanahrp5 aprilie 2019

   Mulțumesc Carmen, tocmai o beau și eu 🙂

   Răspunde
 4. Raluca Anghel5 aprilie 2019

  Te inteleg perfect, viata fara cafea nu e viata

  Răspunde
  1. oanahrp5 aprilie 2019

   :)) sau e mai adormita și mai lipsita de savoare

   Răspunde
 5. elvira5 aprilie 2019

  Frumos articol. Succes !

  Răspunde
  1. oanahrp5 aprilie 2019

   Mulțumesc Elvira!

   Răspunde
 6. daliana5 aprilie 2019

  Succes in competitie! Frumos scris!

  Răspunde
  1. oanahrp5 aprilie 2019

   Mulțumesc

   Răspunde
 7. Ioana5 aprilie 2019

  Imi place mult, sper sa fie apreciat si de cine trebuie!

  Răspunde
  1. oanahrp5 aprilie 2019

   Mulțumesc Ioana, asa sper și eu 🙂

   Răspunde
 8. Mona5 aprilie 2019

  Foarte frumos ai construit povestea. Un articol muncit, se simte că ți-ai dat interesul. Felicitări! Am scris cu o mână, cealaltă ține cana cu cafea! 😊😁

  Răspunde
  1. oanahrp5 aprilie 2019

   🙂 Multumesc din suflet Mona, contează enorm aprecierea ta pentru mine, pentru ca știu cât de frumos scrii. Sa o savurezi cu drag!

   Răspunde
 9. Dana Codori (Anaphielle)5 aprilie 2019

  Frumos articol şi documentat. Felicitări şi mult succes!

  Răspunde
  1. oanahrp5 aprilie 2019

   Mulțumesc la fel Dana! 🙂

   Răspunde
 10. Otilia Dima5 aprilie 2019

  Frumos articol. Fără cafea viața nu ar mai fi aromată. 🙂 Succes cu articolul tău.

  Răspunde
  1. oanahrp5 aprilie 2019

   Mulțumesc la fel Otilia 🙂

   Răspunde
 11. Simona5 aprilie 2019

  Ce dragut…super articolul. M-ai bine dispus cu articolul asta, ma duc sa-mi fac o cafea…

  Răspunde
  1. oanahrp5 aprilie 2019

   🙂 ma bucur mult. O zi minunata!

   Răspunde
 12. Adriana Ivan5 aprilie 2019

  Foarte bine documentat articolul Mult succes!

  Răspunde
  1. oanahrp5 aprilie 2019

   Mulțumesc Adriana!

   Răspunde
 13. Dream big little girl5 aprilie 2019

  Foarte frumos articolul. Nu sunt fana cafea, dar am citit cu interes articolul. Sper sa fie cu succes in competite

  Răspunde
  1. oanahrp5 aprilie 2019

   Mulțumesc foarte mult! Asa sa fie!

   Răspunde
 14. oanaroman915 aprilie 2019

  Îmi place super mult articolul. Multă baftă!

  Răspunde
  1. oanahrp5 aprilie 2019

   Mulțumesc, sa fie!

   Răspunde
 15. […] M-a atras ca un magNET și mi-a schimbat viata […]

  Răspunde
 16. delasexladragoste6 aprilie 2019

  Cafeaua leagă multe relații. Iar o cafea buna făcută acasă îți aduce acel start bun de care toti avem nevoie.

  Răspunde
  1. oanahrp6 aprilie 2019

   Asa este 🙂

   Răspunde
 17. […] o cafenea – potrivit unui studiu un roman bea în medie 2.4 cafele pe zi. E o oportunitate excelentă sa îl cunoști pe omul din fața ta cu adevărat, căci îi […]

  Răspunde

Lasă un răspuns

Scroll to top
%d blogeri au apreciat: