Teambuilding-ul te face să simți că aparții unei echipe

Citești in: 2 minute

Teambuilding-ul conectează oameni

Lucrez de doi ani la singurul post de radio pentru copii din România. În primul an am participat la Teambuilding și a fost una dintre cele mai frumoase experiențe de până acum de la locul de muncă. Tot aștept următorul teambuilding și se pare că nu mai vine… Sper ca șefii sa citească articolul, așa că m-am gândit să scriu câteva beneficii pe care le-a avut activitatea pentru mine.

În teambuilding cunoști cu adevărat echipa:

Am cunoscut oameni pe care nici măcar nu-i văzusem până atunci. Deși suntem cu toții vreo 25 de angajați, pe colega mea care avea o emisiune înregistrată: ”Părinți de pici” nu o văzusem niciodată până atunci. La teambuilding am stat în aceeași cameră și am descoperit un om inteligent și am vorbit ”ca fetele”, așa cum nu am fi făcut-o niciodată dacă doar ne întâlneam pe hol.

Am aflat că unii dintre colegi au talente la care nu mă așteptam. Câțiva au fost ”eroii și întemeietorii” focului de tabără. Alții au dovedit skill-uri la jocul de perspicacitate, alții s-au arătat destinși, lăsându-mă să văd dincolo de timiditatea aparentă. Alții și-au dovedit vocile puternice și au făcut karaoke lângă foc. Unii și-au arătat forța fizică la activitățile distractive: parcul de aventură, caiac canoe. Câțiva au fost campioni la golitul paharelor. Indiferent de ce a făcut fiecare, ne-am văzut așa cum suntem într-un cadru relaxat, așa cum suntem noi. Relații mai bune înseamnă și muncă în echipă mai productivă.

Simți că aparții unui grup:

Sentimentul de apartenență mi se pare important pentru un colectiv unit. Teambuilding-ul,  prin faptul că aduce un grup de angajați împreună și îi pune să se confrunte cu aceleași provocări, îi determină să comunice pentru a găsi o soluție. Comunicarea crește încrederea și te face să simți că faci parte din ceva, nu ești lăsat singur să rezolvi o problemă. Te poți baza pe parteneri.

Unii colegi ne-au surprins și ne-au făcut tot felul de surprize. Am primit o cană cu numele meu scris invers și o strofă dintr-o poezie. Nu am mai găsit-o, dar știu sigur că am fotografiat poezia. Fiecare avea câteva versuri care îl reprezintă.

Ne-am întors mai creativi:

Cred că majoritatea ne-am întors cu mai mult chef de muncă și cu un sentiment că nu voiam să se termine. Ideea e că fiind scoși din mediul obișnuit, am avut șansa să ne încărcăm bateriile și să privim provocările de la job ”out of the box”.

Dacă ne gândim la realizatorii de emisiuni, aveau deja câteva subiecte pe care le puteau atinge în intervenții doar din peripețiile de pe drum.

Articolul este realizat de Cătălina Popa, Superblogger pe podium și una dintre vocile calde de la Itsy Bitsy.

Citește și Teambuilding reușit, angajați fericiti

2 Comments

  1. Oana, ai dreptate, insa vad ca sunt organizate din ce in ce mai greu teambuilding-urile astea :))). In firma unde lucrez, acum sunt HR Catalyst, o sa propun o excursie, sa ne mai destindem si noi.

    Răspunde
  2. Illusion4 mai 2019

    Sper că șefii Cătălinei vor citi articolul! Teambuilding-urile sunt extrem de utile în sudarea echipei. pot spune că au devenit o necesitate? Pot?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Scroll to top
%d blogeri au apreciat: