Muzica Andra Dan

Muzica geometriei sacre este acordajul in 432 Hz -Andra Dan

Citești in: 6 minute

Pe Andra am descoperit-o în blogging acum câțiva ani și îmi plăcea sensibilitatea ce răzbătea din fiecare rând, apoi am luat contact cu muzica divină pe care vocea ei, la o frecvență atât de înaltă, o creează.

Este o voce care îți mișcă sufletul, îți alină durerea, îți limpezește gândurile și relaxează. În playlistul de la birou e nelipsită, de aceea cu atât mai mare mi-a fost bucuria când a acceptat acest interviu de colecție despre marea ei pasiune în care investește de peste 17 ani muncă, talent și bucurie. Vă invit să o cunoașteți pe Andra Dan:

Cine ești Andra si cum ai descoperit vocația ta pentru muzica?

„Sunt Artist, Mamă, Soție și Om care Crede în acel ceva mai presus decât el însuși.Credința mea în Dumnezeu îmi călăuzește toți pașii, inclusiv in muzica. Iubesc, cânt și scriu la frecvențe înalte și în supra-acut.

Sunt cântăreață de operă, crossover opera și scriitoare. De asemenea, mă zidește și mă înnobilează să fiu ghidul celorlalți pe Calea către o Voce frumoasă, veritabilă (în concordanță și propriile valori și aspirații) și care este în aliniament perfect cu corpul fizic. Cu alte cuvinte, sunt și profă de canto.

Cum ne înfrumusețează viața sau ne metamorfozează muzica?

O să fac o incursiune în lumea frecvențelor – înțelegerea lor este vitală pentru a ne da seama că muzica are un rol imens în viața noastră.
Vocea umană la nivelul vorbirii emană o vibrație de 100-220 Hz. În contrast, vocea unei soprane are baza formată între 250 -1500 Hz, putând să ajungă și la 3000 Hz, în registrele înalte. O orchestră sună cel mai bine pe la 500 Hz.

De aceea putem răspunde și la întrebarea – de ce vocea unui solist de operă este capabilă să acopere o întreagă orchestră. Și câte nu simțim atunci când ascultăm o orechestră fantastică în desfășurare!

Așadar, muzica are fără doar și poate multe meniri pentru că are o energie, un tumult cu care se revarsă peste noi mai mult decât ne-am putea imagina.

Putem vorbi și despre o geometrie sacră a muzicii, acel motiv pentru care muzica este capabilă să ne transforme.

Muzica universală a geometriei sacre este acordajul în 432 Hz.

A-432 Hz, cunoscut ca și A-ul (La-ul) lui Verdi, este un acordaj alternativ care este un raționament matematic în concordanță cu vibrația universului.

Muzica ce se bazează pe vibrația de 432 Hz transmite energie benefică, vindecătoare, deoarece este în ton cu matematica fundamentală a naturii.

Potrivit lui Brian T. Collins, muzician și cercetător, frecvența standard de 440 Hz (frecvența la care este compusă muzica modernă) nu armonizează în nici un fel în care să corespundă cu mișcarea cosmică, ritmul sau vibrația naturii.

Cei mai mari muzicieni, precum Mozart și Verdi și-au bazat întreaga carieră pe vibrația naturală de 432 Hz. Este adevărat că are cu doar 8 vibrații pe secundă diferit față de acordajul standard, dar acest detaliu infim face o diferență remarcabilă în conștiința umană.

Există o mișcare muzicală și metafizică ce crește pentru integritatea optimă a muzicii, dar și din punct de vedere spiritual la 432 Hz. Această frecvență a fost folosită și în construcția viorilor Stradivarius.

Din punct de vedere matematic, 432 Hz vibrează la fel ca Phi, Secțiunea de Aur, aceeași după care au fost construite și Piramidele din Egipt. În plus, 432 Hz rezonează cu 8 Hz (Rezonanța lui Schumann), cea care este documentată a fi pulsația fundamentală electromagnetică al Pământului.

Tot legat de frecvențe, iată de ce muzica și frecvențele înalte ne pot metamorfoza!

  • În ce interval funcționează frecvența creierului – 72-90 MHz
    Frecvența creierului unui geniu – 80-82 MHz
    Frecvența normală a creierului – 72 MHz
    Corpul omenesc – 62-78 MHz
    Corpul omenesc de la gât în sus – 72-78 MHz
    Corpul omenesc de la gât în jos – 60-68 MHz
    Tidoida și paratiroidele – 62-68 MHz
    Inima – 67-70 MHz
    Plămânii – 58-65 MHz
    Ficatul – 55-60 MHz
    Pancreasul – 60-80 MHz
    Răceala și gripa încep când corpul scade sub 57-60 MHz
    Boala se creează la 58 MHz
    Candida se dezvoltă la 55 MHz
    Receptiv la cancer – 42 MHz
    Moartea începe la – 25 MHz

Ce fel de muzică asculți și cât de mult contează asta în ziua de azi pentru ceea ce suntem ca oameni, ca suflet?

Fiind profesor de canto, ascult absolut toate genurile muzicale și învăț melodic și stilistic mai multe tipuri de muzică decât abordez ca și cântăreț.

Dar dacă sunt la mine acasă, ascult muzică clasică, muzică vintage – anii 60, rock simfonic, worship și muzică ambientală. Cam aceleași genuri pe care le și cânt.

Dar cel mai mult contează pentru mine starea – caut mereu ceva care să vină în completare a ceea ce simt, situațiile prin care trec. Nu încerc să îmi neg sau acopăr stările cu muzică veselă dacă nu simt asta. Cumva, prefer să port mereu un dialog cu muzica pe care o ascult, să ne completăm armonios.

Ce tip de muzică asculți nu doar că te ridică la o anumit frecvență așa cum am explicat mai devreme, dar și educă urechea, care funcționează după sistemul “ce aud, reproduc”.

Cu alte cuvinte, ceea ce ea ascultă, ne face să devenim. Este bine să ne punem la dispoziție muzică de bună calitate, interpreți foarte buni în nișa lor indiferent de stilul muzical preferat.

Sufletul are nevoie de muzică așa cum are nevoie trupul de haine. Uneori am impresia că sufletul se îmbracă în muzică și se dezbracă în muzică… așadar este rolul minții, al conștiinței, de a nu sta prea departe de muzica mult iubită.

Despre cât de mult au nevoie de muzică cei care au har către acest domeniu, nu mai zic. Este indispensabilă, fără doar și poate. Ne simțim ne-vii fără ea.

Ne ajută să ascultăm muzică la job? Poate cunoști câteva corelații între o funcționare mai activă a minții și anumite stiluri muzicale… (suntem numai ochi și…urechi!)

Muzica te motivează, îți schimbă starea de spirit în bine (dacă alegi asta) și te poate ajuta să te concentrezi. Conform unui studiu din anul 2007 susținut de Facultatea de Medicină a Universității Stanford, muzica clasică în mod deosebit poate să ajute creierul să absoarbă informații și să interpreteze noțiunile mai ușor.
Pentru cei care își doresc să fie susținuți de muzica clasică în demersurile lor înspre evoluția profesională, recomand muzica clasică instrumentală, îndeosebi Mozart, Bach, Brahms, Chopin, Tchaikovsky, Beethoven.
Câteva recomandări specific ar fi:
• Salzburg Symphony No. 1 (‘Divertimento in D major’) – Mozart
• “Piano Concerto No. 23 in A” – Mozart
• “Symphony No. 6 in B minor, Op. 74 ‘Pathétique’”- Tchaikovsky
• Canon in D – Pachelbel
• Goldberg Variations – Bach
• Academic Festival Overture – Brahms
• “Piano Sonata No. 12 in A-Flat Major” – Beethoven
• The Well-Tempered Clavier – Bach
• Etudes – Chopin
• “The Mastersingers of Nuremberg, Act III: ‘Prelude’” – Wagner

Care sunt secretele reușitelor tale in domeniu?

Nu am așa multe secrete, mai ales că tot ce fac și tot ce am făcut este deja scris și vorbit pe internet în toate circumstanțele posibile.

Dau din casă mai mult decât îmi propun, dar cred că mă reprezintă foarte mult asta. Sunt extrem de transparentă, empatică și mă pun la dispoziția celorlalți pentru a ajuta.

Am spus în foarte multe circumstanțe că nu talentul este cel care ne face să avem succes. George Enescu spunea că “În muzică este nevoie de talent cam 30%, restul de 70% este muncă.” Dacă acel 70% nu este făcut zi de zi, cu implicare și dedicare, cu 100% conștientizare, cu o stare proactivă, binevoitoare, dorincă de a afla mai mult… talentul se spulberă în năvala timpului.

Și mai cred că e nevoie să fim mai smeriți când vine vorba de talentul nostru. Să lăsăm munca să vorbească pentru noi, căci talentul ni s-a dat pentru a putea evolua mai rapid, dar nu pentru a înlocui sârguința sau pentru a ne făli cu el.

Ce m-a ajutat să reușesc este astfel munca depusă, am 17 ani de studiu de canto și încă mă consider la începuturile cercetărilor mele, parcă abia am început să înțeleg adevărul adevărat.

Susținerea celorlalti conteaza in obtinerea succesului

De asemenea, m-a ajutat susținerea celorlalți și mai ales a mamei mele încă din adolescență, iar acum a soțului meu. Cred că e crucial să ai pe cineva care crede în tine necondiționat. Sunt mulți oameni care nu au acest lux și totuși reușesc. Cred că ei sunt adevărații eroi!

Și dragostea… dragostea curată față de muzică este în spatele a tot ceea ce sunt. Acea ingenuitate de a descoperi fiecare partitură și fiecare acord, acel abandon de sine atunci când cânt, un fel de a mă desprinde de lumea fizică și de a exista doar ca și suflet, pentru câteva clipe.

Ce sfaturi ai pentru un tânăr care ar vrea să devină un profesionist în domeniul artistic muzical?

Să asculte mai mult vocea interioară decât vocea celor din jur. De multe ori știm EXACT cine suntem și cu ce misiune existăm pe Pământ, însă societatea și circumstanțele ne fac să alunecăm dintr-una într-alta des și fără rezultat concret.

Suntem neîmpliniți pe calea ce nu e a noastră, indiferent cât de mult “succes” am avea făcând… acel altceva. Am pus ghilimele deoarece fiecare definește succesul altfel. Pentru mine succesul înseamnă să te simți liber să FII cine ești tu cu adevărat, o exprimare continuă a sinelui tău cel mai înalt și să poți avea un trai decent făcând acel lucru.

Un alt sfat este, cred, să cerceteze în adâncime orice domeniu în care se lansează. Să nu atingă doar suprafața lucrurilor, ci să se ancoreze, căutând continuu să devină mai bun, să înțeleagă mai profund și de ce nu, să dea mai departe atunci când simte că i se dă oportunitatea.

Suntem doar atât cât dăruim, atunci când tragem linie la sfârșit. De zi sau de viață.”

1 Comment

  1. […] pentru a evita orice modalitate de distragere de la activitatile de baza. Dupa cum ati citit si in interviul cu Andra Dan, muzica si indeosebi cea clasica ajuta creierul sa absoarba informatii noi, iar aplicatia Serene […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Scroll to top
error: Content is protected !!