Concursul schimbarilor

Citești in: 3 minute

In perioada 23-28.10 am desfasurat „Concursul schimbarilor”, cu scopul de a identifica o experienta in cadrul careia persoana care a trimis povestea sa aiba un rol semnificativ.

Va multumesc tuturor celor care v-ati dedicat timp si ati ales sa impartasiti din experienta voastra de viata, din lectiile invatate !

Povestea premiata o regasiti mai jos, este povestea Claudiei Uta, pasionata de calatorii si implicata pe plan profesional intr-o agenție de turism de mai bine de 8 ani.  Cand nu organizeaza concedii minunate, se implica in proiectele Asociatiei Tara Tinerilor Uniti, cele mai importante fiind „Zambete la scena deschisa”, „Free Hugs”, „Copiii sunt frumosi”.

screenshot_2016-10-31-21-05-022
 
 
 
 

” Pe El l-am intâlnit prima oară prin 2004, intr-un centru pentru copii orfani, m-a intrebat:
-Ce cauți aici?
-Emotie, i-am raspuns eu aproape mecanic.
-Crezi că vei găsi tipul de emoție pe care o cauți in acest loc?
– Da, este acea emoție care te schimbă; care te face să vrei să o retrăieşti iar şi iar şi pe care nu o vei uita niciodată.
– Dacă o vei găsi, vei mai reveni?
-Da,cu siguranță, in curând!
Din păcate l-am mințit,nu am mai revenit curând, nici măcar in acel an, nici in doi; incepusem să cred că niciodată.
Asta până in februarie 2016 când El m-a căutat pe mine.
A fost ca o chemare, avea nevoie de un om creativ, un om cu o altă viziune.
– Te-am căutat ceva timp, credeam că m-ai uitat!
– Nu aş fi putut, i-am replicat eu.
Te văd, te găsesc oriunde merg, pe stradă, pe chipul unui copil trist, in ochii unui bătrân amărât şi bolnav, in spitale, in scoli …pe străzi…eşti prezent oriunde in societate şi zi de zi in viata mea. Nu aş putea să te uit. Mi-am amintit de tine cu fiecare zâmbet, cu fiecare dar, cu fiecare vorbă bună, cu fiecare mângâiere pe care le-am oferit celor din preajma mea ori de câte ori am simțit nevoia fără a aştepta nimic in schimb.
– De acum să ştii că vom avea multe misiuni impreună şi sper să nu ne mai despărțim.
Am mers cu El in spitale pe la bătrâni nevoiaşi, le-am oferit printr-o floare ceea ce nu pot oferi lanuri intregi, la copii sărmani, le-am oferit printr-o jucărie ceea ce părinții nu ar fi putut să le ofere poate in luni intregi de muncă, le-am oferit altora şansa de a evada din realitate şi să păşească in lumea fantastică a poveştilor din Țara Minunilor.
– Ce te motivează pe tine, m-a intebat EL dintr-o dată?
-Nevoia de a face fapte bune, de a aduce zambete pe chipurile oamenilor, de a schimba lumea in bine fie chiar şi pentru o clipă, fie chiar şi printr-un gest mic.
– Crezi că sunt potrivit să te invăț cum să faci asta şi să iți schimbi şi tu viziunea despre tine şi despre lume?
– Da, intotdeauna am crezut asta, de asta sunt acum aici, şi voi face orice să iți susțin cauza!
– Te văd oarecum nesigură şi ai nevoie de recunoaşterea propriei valori! Alaturi de mine vei invăța cum să daruieşti bucurie şi să primeşti in acelaşi timp implinire sufletească.
Eu am o vorba: ” Dar din dar se face Rai” !
Eu te voi invăța cum să faci Rai din ceea ce ai şi să permiți si altora acces la Raiul tău.
Şi iată că suntem de aproape 1 an impreună şi relația noastră merge ca pe roate, de fiecare dată EL imi face cunoştință cu alte şi alte persoane minunate care au acelaşi scop in viață ca şi mine: Schimbarea lumii in bine!
O schimbare ce s-a produs intr-o țară mică, de acolo de unde a venit şi EL să mă cunoască, Țara Tinerilor Uniți, şi care s-a dispersat către patria mamă, România, ca razele de soare aducându-i căldură, zâmbete, pozitivism prin puterea faptelor bune.
V-am facut oare curioşi cu această istorioară cine este acest misterios cavaler al timpurilor trecute, dar incă atât de actual, din fericire?
Eh, bine…este unul dintre cei mai importanți „mentori” ai mei in viață şi se numeste:
VOLUNTARIATUL!
Fiecare dintre noi sunt convinsă că l-a cunoscut intr-un fel sau altul, unii mai devreme, altii mai târziu, alții nu incă, dar imi place să cred că nu există om care să nu aibă ocazia să-l intâlnească vreodată in viață.
Pentru că aşa cum „in orice fals există ceva autentic”, aşa in fiecare ființă există o parte bună pe care intâlnirea cu el o amplifică, o perfectează şi o valorifică in aşa măsură incât, in funcție de gradul de colaborare cu cel vizat, aceasta devine o virtute.”☺

screenshot_2016-10-31-21-37-54-1
screenshot_2016-10-31-21-37-43-1
 

Fiti un exemplu pentru ceilalti in fiecare zi prin ceea ce faceti si nu va zgarciti in a oferi dragoste, optimism si o vorba buna tuturor celor care au nevoie! 
 

Lasă un răspuns

Scroll to top
%d blogeri au apreciat: