Cum ii facem pe angajați multumiti

Citești in: 2 minute

Misiunea HR-ului este sa isi faca angajatii multumiti in plan profesional. Multumire + Munca = Performanta, Retentie, Motivatie la un nivel excelent.
Altfel spus, un angajat care este multumit de ceea ce îi ofera compania, va fi mai motivat sa munceasca mai mult. În plus va ridica ștacheta performantelor atinse in rolul respectiv si va ramane fidel companiei pentru o perioada indelungata de timp.
Mijloacele prin care HR-ul contribuie la nivelul sau de multumire sunt de 2 tipuri: cu valoare financiara si fără conotatie financiara. In categoria a doua includem respectul, aprecierea si recunoașterea meritelor,  medierea relatiei cu managerii. De multe ori (nu e neapărat o regulă si depinde de industrie) „angajatii parasesc managerii, nu compania”.
Multumirea financiara a angajatilor a fost subiectul unei dezbateri foarte interesante, organizate de Great HRs Community.
Cu aceasta ocazie, am trecut in revista pachetele de compensatii si beneficii oferite in companiile noastre, rezultand un top al celor mai des utilizate:

 1. Remuneratia financiara variabila incluzand aici schemele de bonusare
 2. Tichetele de masa sau mesele platite de companie
 3. Abonamentele medicale si pe același loc posibilitatea de a lucra de acasă
 4. Discount-urile la diverși furnizori si asigurari (medicale, de viață)
 5. Orar de lucru flexibil la acelasi nivel cu programe de well being si oportunitati de dezvoltare
 6. Zile de concediu suplimentare

Pentru majoritatea dintre noi, a fost o surpriza plăcută sa descoperim ca beneficiile oferite sunt in acord cu dorintele angajaților. Topul la nivel national privind asteptarile angajaților legate de pachetul C&D a confirmat acest lucru:

 1. Bonusuri de performanta
 2. Programe de training
 3. Program de lucru flexibil
 4. Al 13 lea salariu
 5. Servicii medicale private platite partial
 6. Abonamente medicale
 7. Zile de concediu suplimentare
 8. Posibilitatea work from home
 9. Servicii medicale pentru membrii familiei
 10. Servicii stomatologice

Pe de o parte aceasta sincronizare înseamna ca suntem la nivelul pietei, pe de altă parte nu ne ajuta in consolidarea brandului de angajator. Candidatul are nevoie de un element diferentiator pentru a merge către o anumită companie.
De aceea este bine ca in echipele noastre sa avem oameni de HR creativi si buget pentru alte beneficii mai rar intalnite dar excelente pentru atragerea talentelor si retentia lor. Au fost aduse în discuție cateva astfel de beneficii:

 • Programe de MBA pentru manageri
 • Participarea la evenimente de nivel mondial din aria lor de activitate ( valabil pentru toți angajații nu doar pentru manageri)
 • Call center al angajatilor
 • Suportarea cheltuielilor pentru deplasarea partenerului sau partenerei, mai ales daca este o vizita de lucru in alta tara, un fel de miniconcediu pentru amandoi
 • Concediu sabatic
 • Optiuni de creditare
 • Posibilitatea angajaților de a-si aduce copiii in companiile in care lucrează
 • Ateliere de lucru pentru pasiuni din sfera artistică: pictura, sculptura etc
 • Biblioteca in house sau Bookster

Pachetul de beneficii trebuie personalizat, adica gandit în raport cu varsta, interesele, rolul angajaților. Spre exemplu pentru angajatii cu copii mici, plata pentru crese si gradinite, aflate in apropierea locului de munca, sunt excelente. Insa, pentru un tânăr fără familie, oportunitățile de dezvoltare sau plata studiilor sunt mult mai interesante.
Multumirea angajatilor nu este ceva ușor de realizat mai ales dacă avem un buget limitat. Totusi, cu argumente și creativitate putem să convingem managerii, factorii decizionali de importanta pe termen lung a unor astfel de măsuri.
Voi cum vă multumiti angajatii?

function googleTranslateElementInit()
{new google.translate.TranslateElement({pageLanguage: ‘ro’, includedLanguages: ‘de,en,fr’, layout: google.translate.TranslateElement.InlineLayout.SIMPLE}, ‘google_translate_element’);}
//translate.google.com/translate_a/element.js?cb=googleTranslateElementInit

Articol scris pentru:
img_20181030_092244
Pentru mai multe articole, noutati despre evenimentele si proiectele organizate de #GreatHRs, inscrie-te in comunitate, accesand acest link
 
 
 

Lasă un răspuns

Scroll to top
%d blogeri au apreciat: