Călin Fusu, CEO Bestjobs: Angajatorii vor cauta cu disperare talente

Citești in: 2 minute

Interviu de colectie cu Călin Fusu

Între multele interviuri pentru a-și găsi înlocuitor, Călin Fusu, CEO Bestjobs, și-a făcut timp și pentru un interviu cu mine, un interviu realist, concis și presărat pe alocuri cu umor fin. Va invit să-l citiți cu aceeași curiozitate și nerabdare cu care am așteptat eu răspunsurile dumnealui:

Despre business și AISe vorbește mult despre inteligenta artificiala, despre trenduri pe piața muncii la nivel global. Care este părerea dvs despre evoluția pieței muncii in 2019 în România ? (Oana) 

Eu sint optimist, Romania a fost in ultimii ani tara cu cea mai mare crestere economica din Europa, si nu vad nici un motiv ca acest lucru sa se schimbe anul acesta.
Ma astept ca angajatorii sa continuie sa caute cu disperare talente,  iar talentele sa-si schimbe joburile pe unele mai bine platite. (Călin Fusu, CEO Bestjobs) 
De ce anume are nevoie un business pentru a fi longeviv pe piața și care sunt secretele succesului profesional? 

Pentru ca un business sa fie longeviv trebuie sa se adapteze la evolutia pietei, sa fie flexibil si sa aiba curaj sa experimenteze. Eu nu cred ca succesul vine din genialitatea unei idei, ci mai curand din incercarea unui numar cat mai mare de idei, pastrarea celor care functioneaza si renuntarea la cele care nu. Rezistenta la esecuri multiple este cheia succesului. (Călin Fusu, CEO Bestjobs) 

Ati resimțit vreodată teama, în pofida vastei experiente de business? 

Temerea mea principala este ca nu avem cunostinte suficiente sau curaj pentru a aspira la mai mult – comoditatea/complacerea intr-un succes caldut este primul semn al mortii care se apropie. Cand ne oprim din fervoarea inovatiei, sintem pierduti – pentru ca mereu exista jucatori mai puternici sau mai agili care vor sa ne fure business-ul. Capitalismul nu te lasa sa te relaxezi prea mult 🙂

In contextul actualului boom tehnologic, ce părere aveți despre rolul inteligentei artificiale în HR și cum se adaptează Bestjobs? 

Oamenilor nu le plac schimbarile

Eu cred ca orice inovatie tehnologica este buna. Nu pentru toti pe termen scurt, pentru ca produce dislocatii si schimbari si oamenilor nu le plac schimbarile. Dar pentru umanitate,  pe termen lung,  progresul tehnologic este bun si cred ca va asigura supravietuirea speciei cand ne vor ataca extratereștrii 🙂

AI in HR este la inceput de drum, Bestjobs  are o echipa dedicata care incearca sa ofere fiecarui candidat cele mai potrivite joburi.

Planuri de viitor Călin Fusu

Despre planurile de viitor ale lui Călin Fusu, ce altceva in loc de Bestjobs ? 

Fie voi lansa ceva in zona de fintech sau sanatate, fie ma voi relaxa si voi incerca sa cunosc cat mai multi oameni noi – inca n-am decis 🙂

O concluzie simpla cu care sa rămâneți după interviul cu Călin Fusu, CEO Bestjobs – Îmbrățișați schimbarea, inovația tehnologica și fiți cu un pas înaintea tuturor!

*Respecta Legea Drepturilor de autor în locul plagiatului

2 Comments

  1. almonacalatoreste9 ianuarie 2019

    Mulți scribi și-au pierdut slujbele când s-a inventat tiparnița.

    Răspunde
  2. […] collar. Poate conduce interviuri si la nivel de top management (am vrut sa il ajutam pe Calin Fusu sa isi gaseasca CEO la Bestjobs cu Dora, dar avea suficienti candidati deja si ne-am […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Scroll to top
%d blogeri au apreciat: