Draga candidat, ai 10 motive pentru care sa te uiți la filmul A doua șansă (Second Act)

Citești in: 4 minute

Toți meritam „A doua șansă”

Daca va place sa vizionați filme, faceți-vă timp sa îl descărcați sau sa mergeti la cinema sa vedeți A doua sansa sau Second Act. Eu am făcut asta și nu regret banii dați la cinema. Îți ofer cel puțin 10 motive pentru care sa te uiți la filmul A doua șansă  (Second Act):

Din punct de vedere al subiectului, e captivanta ideea și personajul principal, Jennifer Lopez extrem de convingătoare în rolul jucat.  Maya (Jennifer Lopez) este o femeie ambiţioasă de 40 de ani, blocată într-un loc de muncă prost plătit, care râvnește la o poziție manageriala, ce ii este refuzata din cauza lipsei diplomei de studii.

În situația ei se regăsesc multe persoane din România, condiția materiala precara impiedicandu-le sa își termine studiile. Iată un prim motiv pentru care sa te uiți la filmul A doua șansă (Second Act):

1. Optimismul trebuie sa rămână intact indiferent de vârstă si conjunctura !

Știu ca este extrem de dificil sa ramai optimist și plin de speranța, când vezi ca angajatorii nu te contactează și ești dependent de un singur loc de munca. Am și scris un articol pe tema asta pentru Great Hrs Community  – Bona pe gratis sau pensionar?

Dar dacă nu îți păstrezi optimismul, te blochezi mental și nu acționezi. Fără sa acționezi, șansele de a găsi o noua oportunitate scad dramatic și de a cădea în depresie (mai ales dacă nu ai sprijin financiar) cresc exponențial. Într-o astfel de situație, nu te mai poți ajuta chiar deloc.

Al doilea motiv pentru care sa te uiți la filmul A doua șansă (Second Act):

2. Exista un timp pentru orice in viață, fă-le la timpul lor

Dacă nu ești în situația Mayei, sa nu ai resurse cu care sa te intretii și ai putea sa iti iei diploma de studii, fă-o! Gândește-te ca fiecare etapa are prioritățile ei, ca memoria se slăbește odată cu trecerea anilor, ca e posibil sa nu mai ai aceeași deschidere spre nou ca la 18 ani. Fă-o deci la timpul potrivit !

Sentimentele de inferioritate ale Mayei se accentuează după numirea unui coleg cu studii superioare pe poziția dorita de ea și decide sa plece. Datorita nasei sale și a fiului acesteia, reușește sa obțină un interviu. Ea își părăsește actualul job în condiții plăcute, cu o poziție destul de amiabila chiar și fata de colegul manager. Al treilea motiv pentru care sa te uiți la filmul A doua șansă (Second Act ) ar fi:

3. Din orice loc de munca ai pleca, lasă loc de buna ziua și multumeste colegilor, sefului cu care ai format o echipa

Ai învățat lucruri noi de la ei, poți fi recunoscătoare.  Plus ca nu știi niciodată,  dacă nu te vor reprimi sau te vor ajuta la nevoie. Este pana la urma despre a rămâne umani, empatici, calități care nu se aplica doar recrutorilor. Al 4 lea motiv pentru care sa te uiți la filmul A doua șansă (Second Act) se refera la CV-uri:

4. Minciuna are picioare scurte în CV ! Firmele fac background screening! 

Interviul îl obține parte datorita discuției din cadrul interviului, parte din cauza minciunilor introduse de fiul nasei sale în CV. Este cel mai simplu sa ne cream o noua identitate – pe o pagina de Facebook și un CV, ambele neconforme cu realitatea. Exista însă  firme care verifica referințele candidaților, adică fac background screening. Gratie muncii lor, candidații își pot lua adio de la poziția visata. Recrutorii nu vor sa auda vorbe mari și miciuni, vor autenticitate și asta trebuie sa le ofere candidații.

Al 5 lea motiv pentru care sa te uiți la filmul A doua șansă (Second Act) se refera la grija pentru tinuta:

5. Vestimentația curata si decenta completează ce spui la interviu și ajuta în procesul de selecție!  

Aproape fiecare tinuta a Mayei, dar în mod deosebit la interviu și în prima zi  de munca, a avut drept piesa de baza tradiționalul sacou. El oferă decenta, sobrietate, credibilitate în relațiile profesionale. Îți poți achiziționa 2-3 sacouri, preferabil o singura culoare fiecare  pentru a le asorta ușor cu restul vestimentatiei.  Evident ca ceea ce spui contează cel mai mult, de aici și al 6 lea motiv pentru care sa te uiți la film:

6. La interviu nu spui generalități, dai exemple concrete din realizările tale și te informezi despre angajator înainte

Maya prezintă, chiar cu riscul de a deranja, problemele companiei, ceea ce demonstrează cât de bine s-a informat înainte. Nici unui angajator nu i-ar plăcea sa cheme un candidat, care nu a studiat câtuși de puțin activitatea firmei și nu știe nici măcar de cine este reprezentata concurenta. La fel de important este sa și oferi o posibila soluție.

7. Think outside of box sau vino cu idei originale, dar care pot fi implementate!

Fie ca ești angajat pe o poziție de management, fie ca ești middle sau junior, originalitatea și aplicabilitatea ideii sunt așteptate de către orice angajator. Fără inovație și idei bune un business nu poate progresa. Nici tu, ca angajat, nu te vei dezvolta, dacă ramai doar la stadiul de executat ce dictează alții, fara sa vii cu idei de îmbunătățire sau de schimbare.

Un alt motiv pentru care sa te uiți la filmul A doua șansă (Second Act) este:

8. Fii pregătit pentru competiție !

Locul de munca nu este un tărâm din basme, cu lapte și miere, dar nicio jungla. Adevărul este undeva la mijloc, tu sa fii pregătit psihic, mai ales pentru colegii care te „sapa pe la spate” sub masca unui zâmbet binevoitor. Fa-ti treaba cât mai bine cu putință, ca să nu lași loc de răutăți justificate.

 9. Familia sa rămână între prioritățile tale! 

Chiar dacă ajungi în vârful carierei, e nevoie sa păstrezi echilibrul personal – profesional. Pe termen lung,  un job te dezvolta la capitolul competente, dar nu îți oferă iubire, nu te întreabă dacă te doare ceva, dacă ești fericit.

Un ultim motiv pentru care sa te uiți la filmul A doua șansă (Second Act) și poate cel mai important:

10. Doar frica proprie te împiedică sa ajungi unde îți dorești!

Nu-ți voi da alte detalii aici, e suficient sa te uiți la film, la filmul vieții tale și îți vei da seama dacă este motivul adevărat pentru care nu ai luat anumite decizii sau nu ai făcut anumite schimbari!

Iată și o lista bonus: Top 10 Movies for HR

Tu ce filme ai văzut și care te-au ajutat pe plan profesional?

 
*poza Cinemagia.ro

  • respecta  Legea Drepturilor de autor în locul plagiatului

2 Comments

  1. […] totuși, de el. Până în momentul în care am descoperit recenzia acestuia pe blogul Oanei, Oanahrp.com, un blog pe care vi-l recomand cu căldură, mai ales atunci când sunteți în căutare de sfaturi […]

    Răspunde
  2. […] totuși, de el. Până în momentul în care am descoperit recenzia acestuia pe blogul Oanei, Oanahrp.com, un blog pe care vi-l recomand cu căldură, mai ales atunci când sunteți în căutare de sfaturi […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Scroll to top
error: Content is protected !!