Alex Gotoi: In HR nu sistemul, ci human touch primează

Alex Gotoi: Nu sistemul de HR, ci human touch-ul primează !

Citești in: 3 minute

Cine este Alex Gotoi?

Este un interviu de colectie tare fain dar si dificil rol pentru ca trebuie sa pun in cuvinte toata emotia, entuziasmul, pasiunea pentru HR a lui Alex Gotoi. Le-a transmis într-o discuție maraton de 3 ore.
Pentru cei care nu il cunoasteti deja, Alex este consultant implementare HCM la o companie de top in furnizarea de solutii de HR si payroll online si in paralel, a lansat HR Jobs in Romania, platforma updatata saptamanal.


HR Jobs in Romania aduna la un loc toate joburile de HR din marile orase, oferindu-ne noua, in calitate de candidati, posibilitatea de a selecta jobul potrivit, fara sa mai intram pe fiecare site in parte si sa cautam printre sute de joburi, nu neaparat de HR. Totodata, ne ofera noua, oamenilor de HR informatii despre dinamica pietei, pozitiile unde oferta primeaza si in ce arii de HR se concentreaza resursele.

Parcurs profesional Alex Gotoi

Parcursul profesional al lui Alex Gotoi este unul ascendent, ajungand un fullstack HR, un concept nou personalizat de el pentru HR si despre care va explica mai multe in curand

Module Human Capital Management implementate de Alex:

Povesteste-mi putin despre activitatea ta in prezent:

Alex Gotoi a inceput in Catalyst trecand prin arii diverse – vanzari si management de proiect unde spune el natural „si-a temperat caracterul usor rebel” si a mancat HR pe paine. Studiile tehnice si experienta din Catalyst l-au propulsat spre o noua provocare, pe zona de Suport Tehnic pe sisteme de HR, in cadrul companiei Oracle.

In prezent, fata de ceea ce ti-am zis, implementez sisteme de HR, insa aria mea de expertiza se intinde pe mai multe module de Human Capital Management (payroll, benefits, time attendance, hr core, learning si de evaluare a performantei).

Intrucat are o energie incredibila, s-a dedicat centralizarii tuturor programelor de internship pe site-ul: Best Internships.ro si realizarii unei colectii video despre oameni de succes in domeniul lor de activitate: Generatia cu Badge-ul la gat.
Are planuri mari de viitor si le va impartasi cu noi la momentul potrivit si tocmai de aceea, ma bucur ca am fost printre primii care i-am luat acest interviu.

Tinand cont de privirea de ansamblu completa asupra domeniului, data de interactiunea atat cu partea de soft din HR, cat si zona de sisteme, i-am lansat lui Alex Gotoi o provocare:

Sistemul de evaluare a performantei ofera guideline, human touch-ul primează

Au fost mai multe debate-uri daca sa se renunte la sistemele de evaluare a performantei. Ce parere ai despre acest lucru?

Sistemele sunt utile daca sunt construite pe un design rezultat din analiza de nevoi. De multe ori prioritatea in alegerea sistemelor o reprezinta pretul si nu se porneste de la ce e cu adevarat important si anume scopul sistemului, obiectivele sale.

Ca sa iti dau un exemplu concret, un angajat primeste un rating nesatisfacator pentru un KPI introdus in sistemul de evaluare a performantei: 3 din 5 pentru respectarea deadline-urilor la tichetele de suport. Sistemul de tichete transmite automat date legate de timpul de rezolvare a cazurilor catre sistemul de evaluare. Insa angajatul respectiv a avut un volum mare de tichete in timp ce cativa colegi au fost in concediu si din cauza aceasta, a depasit o serie de deadline-uri care i-au scazut media generala.

Angajatul este propus pentru o prima. Directorul, daca ia in calcul strict cifrele din sistem, ar putea sa gaseasca nejustificata prima. In spatele acelor cifre este de fapt concediul a doi colegi, a caror munca a prestat-o angajatul respectiv. Deci prima pentru el este perfect justificata !

Sistemul este doar un tool, ofera doar un guideline, dar human touch-ul e cel mai important !

Alex Gotoi

Employer branding eficient

Employer branding este un subiect arzator pentru fiecare companie. Cum vezi tu subiectul, tinand cont si de deficitul de personal?

Nu cred in deficitul de personal, ci mai degraba in lipsa unui employer branding facut eficient, suficient de bine incat sa atraga candidatii la tine.

Employer branding-ul trebuie sa porneasca de la valorile interne ale companiei, este nevoie de un employee value proposition inainte de a te prezenta in piata. Ulterior decizi cu ce vrei sa iesi in evidenta pe piata si marketezi corect acel lucru. Ia exemplu pe Google, renumele lor ca in compania lor se intra cel mai greu, au interviurile cele mai dificile.

Deviza in viața

O ultima intrebare – deviza ta in viata?
Sa obtii un impact cat mai mare, consumand cat mai putin timp si alocand resursele potrivite.

1 Comment

  1. […] Mirro se adresează companiilor de orice dimensiune, de la foarte putini – minim 10, pana la mii de oameni și a fost lansat tocmai pentru a acoperi nevoia unui proces de performance management cu human touch. […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Scroll to top
error: Content is protected !!