Open space personalizat? Afla cum la Pastila de HR

Citești in: 2 minute

La Pastila de HR, rubrica noua lansata ieri, va invit sa dezbatem azi subiectul personalizării biroului, mai ales dacă stam în open space.

Multe dintre companii s-au orientat spre open space, adică 90% din birouri sunt deschise și poți vedea tot ce face colegul, inclusiv când își pune mana la nas. Mesele sunt în stilul celor de pin-pong, doar ca in loc de fileu, materialul este unul lemnos, mai dur și in loc sa îți miști picioarele, ți le vei legăna pe..scaun.

Prin open space ne uniformizam oarecum personalitățile diferite, dar învățăm sa mai ieșim și din bucla noastră, socializand cu colegii, fie chiar și numai despre munca, și tot e ceva.

Cum personalizam open space-ul individual?

Totuși, in open space pierdem puțin din aria de personalizare a locației, cumva pierdem ceva din noi pentru ca locul acela nu ne reprezinta.

Ca sa compensam aceasta deficienta a aranjamentului tip open space, am putea sa facem câteva lucruri:

  • Sa plasam pe măsuță noastră o floare, de exemplu violetele de Parma pe care eu le ador, ocupa puțin spațiu și sunt ușor de ingrijit
  • Sa punem pe masa o rama sau și mai bine un calendar personalizat cu imaginile celor dragi
  • Sa îți aduci colecția de pitici de acasă! Îmi aduc aminte ca aveam o colega înnebunită de strumfi și spațiul ei era plin cu aceste jucării haioase. Poți avea și tu colțișorul vesel, în care să îți plasezi obiectele preferate.
  • Suportul cu clips pentru etichete și un pachet de post-uri însoțit de „Lasă-mi un mesaj haios” este ideal pentru a-ți face colegii sa zâmbească și, de ce nu, sa îți lase un biletel in suport, care sa iti facă ziua mai frumoasa. Poți sa returnezi și tu gestul drăguț colegului sau colegei, având o cutie de bomboane alături.
  • O rama micuta înfățișând vacanta. Este ideala pentru susținerea motivației. Poți sa lipești un post it mai jos, cu mesajul: Curaj, doar 364 zile ramase! 🙂

Vom povesti în următoarea pastila de HR cum personalizam open space in ansamblu, nu doar spațiul individual.

Voi cum înfrumusețati zona voastră de lucru?

Lasă un răspuns

Scroll to top
%d blogeri au apreciat: