Spatiile de coworking soluția pentru networking Pastila de HR

Citești in: 2 minute

De ce sunt utile spatiile de coworking?

Într-o discuție o prietena mi-a explicat ca își dorește un job în care sa se simtă ca acasă, dar sa mai și socializeze din când în când. Lucreaza de peste doi ani pentru o corporatie din afara și o face de acasă. Isi dorea sa socializeze, sa cunoască oameni noi și în același timp sa aibă un anumit confort. Am întrebat-o dacă a auzit de spatiile de coworking și am aflat ca nu. 

Un alt prieten și-a deschis un startup și nu dispune de un buget semnificativ pentru a-și cumpăra un spațiu doar pentru el. Plus ca are nevoie sa își extindă rețeaua de posibili parteneri, sa lucreze  dis de dimineata în liniște, nu acasă, unde copilul îl deranjează la fiecare cinci minute.

Din aceste considerente, dar și pentru ca un spațiu de birou tradițional nu te inspira sa fii mai productiv, au apărut spatiile de coworking.

Imaginează-ți că ești proaspăt antreprenor si vrei sa demarezi o campanie de promovare, iar colega ta din spațiul de coworking este specialista în marketing. Nu ți-ar plăcea ca într-o pauza de cafea sa discutați mai multe detalii, poate chiar sa încheiați un contract de prestări servicii?

Sau poate ca participați împreună la o conferință de marketing și împărtășiți idei ulterior? Bonus – cafea la discreție. În plus scapi si de sarcina administrativa de a face curat, cum s-ar întâmpla dacă ai avea propriul tău spațiu sau de cheltuielile aferente participării la o conferință de acest gen.

Spațiile de coworking – spatii flexibile

În București spatiile de coworking încep sa prindă tot mai mult teren, ceea ce se observa și în creșterea cererii cu aproximativ 27000 mp in 2018, unul dintre cei mai importanți jucători fiind Mindspace.

Spatiile de co-working mindspace

Ei au deschis și al doilea birou,  în clădirea Bucharest Tower Center din Piața Victoriei, de circa 2000 de mp, care poate acomoda pana la 260 de membri.

Nici competiția nu se lasa mai prejos, cei de la Regus având peste 3000 de locații în lume și 12 numai in Romania, ceea ce le permite sa ofere inclusiv serviciu de recuperare în caz de dezastru.

Pachetele de membru pornesc la ei de la 280 ron pe luna, un preț bun dacă luam în calcul avantajele mai sus menționate.

Spaces mi-a atras iar atenția, nu doar pentru ca oferă flexiblitate la partea contractuala, ci și pentru ca îți ofera o zi de testare în  care vezi dacă spațiul de coworking e sau nu pentru tine.

Spatiile de coworking

Dacă ești freelancer sau proaspăt antreprenor zic ca merita încercat! Nivelul de creativitate s-ar putea sa fie mai bun într-un spațiu altfel, personalizat, un spațiu în care ai ocazia de a vedea la propriu cultura unei alte organizații, fie ea de o mai mica dimensiune. Plus ca ai flexibilitate, în sensul ca poți lucra din orice colt al lumii în care au un spațiu.

Voi ați testat, cum a fost experienta?

*Pozele de pe site-urile companiilor menționate

*Articolul nu reprezinta un advertorial, neavând legătura cu vreuna dintre soluțiile prezentate

9 Comments

  1. Dana9 mai 2019

    Foarte interesant conceptul. Nu am mai auzit de el, însă cu siguranță este foarte util

    Răspunde
  2. Otilia Dima9 mai 2019

    Am mai auzit de spatii din astea si cred ca sunt minunate. E o idee f buna. Din pacate, in orase ceva mai mici inca nu sunt.

    Răspunde
  3. Raluca Anghel9 mai 2019

    Foarte interesante solutiile si tare prietenoase. Absolut de preferat in locul eternelor cubicals. As vrea sa vad mai des aranajmente de genul asta 🙂

    Răspunde
  4. Adriana Ivan9 mai 2019

    Pare un concept util. Nu l-am încercat.

    Răspunde
  5. illusion9 mai 2019

    Și eu am lucrat de acasă o perioadă și chiar simțeam nevoia socializării. Deși are și avantajele sale, după un timp devii copleșit de lipsa colegilor. Cât despre spatiile de coworking, chiar sunt utile 🙂

    Răspunde
  6. Elvira9 mai 2019

    Interesant. Si pretul nu-mi pare mare.

    Răspunde
  7. MariSiMici13 mai 2019

    Le-am testat si chiart sunt foarte utile, am incercat vreo 4 cred. Sunt foarte versatile, oferind posibilitatea de a lucra in liniste sau in echipa, de a organiza intalniri sau sedinte pana la videoconferinte sau ateliere,

    Răspunde
    1. oanahrp13 mai 2019

      Chiar la tine m am gândit când am scris

      Răspunde
  8. […] Dacă ai un start-up și nu iti permiți sa închiriezi un birou, soluția poate fi o combinație între lucrul de acasă și spatiile de coworking […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Scroll to top
error: Content is protected !!