Testele de autocunoaștere gratuite – Pastila de HR

Citești in: 2 minute

Fie pentru tine personal, fie ca vrei sa testezi un anumit candidat, testele de personalitate sunt deosebit de importante în procesul cunoașterii. Dacă îți permiti financiar, poți alege variante de calitate, cum ar fi cele de pe TestCentral. Dacă nu îți permiti, îți vin în întâmpinare cu testele de autocunoaștere gratuite, pe care le-am testat și au fost reale rezultatele.

Singurele criterii de luat în calcul sunt sinceritatea cu care le completezi, mintea sa îți fie liniștită și concentrata la ele și un nivel organizațional de limba engleza.

Testele de autocunoaștere gratuite, dați-le o șansă! Veți vedea și de ce merita:

Primul dintre testele de autocunoaștere gratuite este cel despre influenta. Ca lucrezi în recrutare, ca ești HRBP, manager de departament sau pur și simplu vrei sa ii influențezi mai mult pe cei din jur, testul acesta îți dă o mana de ajutor. Îți arată exact unde trebuie sa îmbunătățești și ce anume.

How strong are your influencing skills? 

Al doilea test dintre testele de autocunoaștere gratuite este cel de personalitate, după modelul Big Five. Acesta evidențiază cinci aspecte din personalitatea fiecăruia: constienciozitatea, deschiderea la experiente noi, neuroticismul, extraversia și agreabilitatea. Îți va lua puțin mai mult  timp sa îl completezi pentru ca sunt 150 de itemi, dar îți vei face o idee la ce ești foarte bun și ce ai nevoie sa schimbi. Eu personal am obținut scoruri peste medie la agreabilitate și extraversie. Coreland cu abilitățile necesare la un job de HR, s-ar zice ca sunt potrivita. Poți primi un mini raport sau chiar varianta detaliata, dar aceasta costa. 

Big five personality test 

Al treilea test dintre testele de autocunoaștere gratuite este cel de logica. De exemplu Bookster are in procesul de recrutare astfel de teste, ceea ce înseamnă că nu strica sa va obișnuiți cu ele înainte de a merge la interviu. Despre angajarea la Bookster, precum și istoria business-ului puteți citi aici. Testul se face rapid căci are doar 15 întrebări, are și soluții, chiar explicate, ceea ce înseamnă că îl puteți administra candidatilor fără grija:

Logical Reasoning Test

Al patrulea test dintre testele de autocunoaștere gratuite este cel de atenție la detalii. Nu mai este o aptitudine necesara doar celor care lucrează cu cifre, este nevoie de ea în orice chiar și în trecrutare. Un picior ascuns după celalalt în timpul interviului și atenția noastră deosebita pot face diferența când selectam un candidat. Am găsit mai multe variante de teste, cum este Attention to Detail Test, desi îl consider puțin cam plictisitor sau How good are you to paying attention to details, haios dar puțin cam lung.

Cel mai mult, deși nu îți permite să dai click pe imagine si sa îți dea un scor total mi-a plăcut: Concentration Test

Al cincilea dintre testele de autocunoaștere gratuite este folosit foarte des și am primit feed-back-uri foarte bune legate de acuratețea rezultatelor obținute. Il găsiți aici.

Înainte de a-i evalua și a-i judeca, iubește-i  pe ceilalți! 

În încheiere as vrea sa va spun părerea mea personala. Un om este mai mult decât orice rezultat al testelor de personalitate, este emoție, empatie, căldura sufleteasca. Testele sunt binevenite, dar nu faceți din ele maestrul suprem al evaluării cuiva.  

Citește și Pastila de HR despre Locații pentru interviuri

Lasă un răspuns

Scroll to top
%d blogeri au apreciat: